Datum

11 april 2015 11:00

Accommodatie

Onbekend

OSS - Na een weekje rust mocht TOP E1 het zaterdag opnemen tegen HVCH E1. Eerder dit seizoen werd het in de beker 7-1 voor TOP E1 en in de competitie 3-3. Nu wonnen de TOPpers met 4-1, na een moeizame eerste helft werd HVCH in de tweede helft redelijk gemakkelijk aan de kant gezet.

De wedstrijd begon gelijkwaardig met kansen aan beide kanten. TOP E1 had moeite met de lange ballen van HVCH E1 en het fysieke spel van de ploeg, maar al redelijk snel nam TOP de regie over. HVCH beperkte zich tot inzakken. Kopballetjes van TOP uit corners vielen net naast of over en schoten vlogen naast of op de keeper van HVCH. Maar na ongeveer een kwartier viel de 1-0. Een aanval werd afgeslagen door de Heesche ploeg en de bal kwam terecht bij Boris. Die legde de bal even goed en schoot fraai de 1-0 binnen. Hierna kwamen meerdere kansen op 2-0, maar die wilde niet vallen. Daarnaast speelde TOP erg slordig en ging het met lange ballen mee in het spel van de gasten. Aan de andere kant kon HVCH geen vuist maken, maar het werd vlak voor rust toch nog 1-1. Na een corner voor HVCH leek TOP snel uit te breken, maar via een verdediger van HVCH kwam de bal bij de keeper die in een keer de bal op zijn slof nam. Met een grote boog viel die over alle TOP-spelers heen en kon ineens iemand van HVCH alleen op Kaemon af gaan en hij faalde niet: 1-1.

Druk
In de tweede helft bleef TOP druk geven op HVCH, maar de Heeschenaren wilden niet wijken. De gasten leken blij te zijn met de tussenstand, want zo werd een bal die uit ging nog even fraai richting de bosjes getikt door wisselspelers , liet men langs de kant de bal netjes doorrollen richting de struiken in plaats van even tegen te houden om zo even de snelheid uit het spel te houden en werden spelers geïnstrueerd om vooral niet te snel het spel te hervatten. Ieder zijn strijdplan, zullen we maar zeggen. Gevaarlijk werden de gasten niet meer, want de TOP-defensie onder leiding van Cas had alles onder controle. Het was wachten op de 2-1 en die viel een kwartier voor tijd ook. Een voorzet vanaf rechts (van Thomas?) kwam terecht bij Sam die met zijn mindere rechter de bal fraai in de onderhoek schoot. Hierna pakte TOP door. Wederom vele kansen werden gemist, maar niet snel na de 2-1 viel de 3-1. Een schot van Vic kwam voor de voeten van Kian die alleen maar binnen hoefde te tikken. Ook de 4-1 zou nog vallen. Sjoerd nam een corner en (via een HVCH'er) rolde de bal in de goal, maar we tellen hem natuurlijk voor Sjoerd aangezien hij een zeer goede wedstrijd speelde. De drie punten zijn weer in de pocket en nu kan het vizier op volgende week.

Margriet E1
Volgende week zaterdag wacht een zeer moeilijke wedstrijd: Margriet-uit. Vriendschappelijk werd het eerder dit seizoen daar 0-1 voor TOP E1, maar dat deed allesbehalve recht aan de verhoudingen in het veld. In de competitie verloor TOP E1 er met 6-2. Nu is echter het perfecte moment om te laten zien waarom TOP E1 bovenaan staat.