Zinderende wedstrijd levert een 6-3 overwinning voor TOP E1 op

Datum

14 maart 2015 11:00

Accommodatie

Onbekend

OSS - sv TOP E1 nam het deze zaterdag op tegen Berghem Sport E1. Een lastige tegenstander voor TOP, want eerder werd er in de competitie (6-1) en beker (7-2) verloren van de Berghemnaren. Dat waren echter uitwedstrijden en nu speelde TOP thuis. Dat bleek een verschil te zijn. Want nu wonnen de TOPpers van de E1: 6-3.

Na een goede warming-up begon de E1 ook goed aan de wedstrijd. Een corner van Gürkan na enkele minuten werd door de doelman weggeslagen, maar kwam uit bij Thomas die met zijn linker raak kon schieten: 1-0. Berghem Sport was hierna wakker geworden en ging wat meer naar voren voetballen en dit leverde een kans op, maar Kaemon redde goed door de bal over te tikken. Maar na ongeveer een kwartier spelen was het dan toch 1-1. De aanvoerder van de gasten stond namelijk helemaal vrij en mocht van een meter of vijftien schieten en zag de bal over Kaemon in het net vallen. Tot aan de rust was Berghem Sport vervolgens beter, zeker omdat TOP E1 erg chaotisch speelde met het veel onnodig wegschieten van ballen. In de rust was dit dan ook een puntje van aandacht. De spelers werden weer op scherp gezet en het veld ingestuurd voor de tweede helft.

Rustig begin, stormachtig einde
De tweede helft begon TOP beter dan dat het de eerste helft was geeindigd. Er werd wat rustiger gevoetbald en alleen de lange bal gehanteerd wanneer het echt nodig was. Kansen aan beide kanten leverde dit niet op, maar met ruim twintig minuten te spelen, ontbrandde het duel volledig. Gürkan mocht vrij op de keeper gaan, maar hij schoot op de keeper in plaats van tegen de touwen. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Een lange bal was een prooi voor de spits van Berghem Sport en hij kon raak schieten. Hierna leek het een lastig karwei te worden voor TOP E1. Berghem Sport deed het, begrijpelijk, rustig aan met doeltrappen en had wat blessuregevalletjes waardoor de tijd wegtikte. Toch brachten de Berghemnaren zelf TOP terug in de wedstrijd. Na een korte doeltrap treuzelde een speler van de gasten te lang en pakte Boris de bal af die vervolgens raak schoot. Dit betekende nieuw leven voor TOP E1, maar de 2-2 tussenstand bleef niet lang staan. Berghem Sport kreeg een vrije trap en de bal werd doorgekopt waardoor Kaemon kansloos was: 2-3. Hierna hetzelfde verhaal als bij 1-2, maar nu viel de gelijkmaker iets sneller. Gürkan was sneller bij een lange bal en drukte af: 3-3. Ruim een minuut later werd het nog fraaier, want wederom was Gürkan het snelst bij een lange bal en weer scoorde hij: 4-3. Voor het eerst na de 1-0 stonden de mannen van de E1 op een voorsprong en die gaven ze niet meer af. Berghem Sport E1 probeerde het wel, maar was lamgeslagen. Het moest daarnaast toezien hoe de 5-3 en 6-3 vielen. Eerst zwaaide een schot van Sjoerd af precies in de loop van Kian die met een krul scoorde en daarna was diezelfde Kian 1 op 1 met de keeper goed voor de 6-3. Het was tevens de eindstand en het leverde dus ook de drie punten op voor TOP E1. Een knappe overwinning waarin het twee keer terugvocht van een achterstand.

DVG E1
Volgende week wacht DVG E1, wederom in Oss. In de najaarscompetitie speelde deze ploeg nog in de 7-7 competitie, maar maakte het ook veel indruk. In 9 wedstrijden won het... 9 keer. En met een doelsaldo van 64 voor en 9 tegen is het ook nog een ploeg die veel scoort en weinig tegen krijgt. De eerste twee wedstrijden van deze competitie, tegen Berghem Sport E1 en Avanti'31 E1, werd er met 1-2 verloren en 2-2 gelijkgespeeld. TOP E1 is gewaarschuwd.