Datum

28 september 2013 12:30

Accommodatie

Onbekend

ESCHAREN - Prachtig nazomerweer, een team in goede conditie en een technische staf die er op en top uit ziet. Wat kan er dan nog misgaan tijdens een lekker middagje voetballen? Welnu: een tegenstander die bepaald niet van plan zich te laten oprollen. Sterker nog: die er op gebrand is om te winnen. En dat deed Estria B1 dan ook. Het leverde TOP OSS B2 een paar mooie leermomenten op. Zoals daar is: de scheidsrechter heeft altijd gelijk, ook al heeft hij geen gelijk.

Al meteen in de eerste minuten bleek dat Estria de tegenstander bepaald niet onderschat had. TOP Oss B2 ging fel en energiek uit de startblokken. Maar Estria liet zich daardoor in het geheel niet van de wijs brengen. De ploeg tikte snel de bal snel en effectief door de linies. TOP Oss B2 stond er bij en keek er een beetje na. Het initiatief lag bij de ploeg uit Escharen en die scoorde dan ook de 1-0.
Nadat TOP Oss een paar keer goed doorgekomen was, kantelde de wedstrijd een klein beetje. Nadat Samed, die weer lekker stond te keepen, ver uittrapte en Demi wist te bereiken. scoorde deze de prachtige gelijkmaker. In dezelfde minuut kregen Deniz en Phi ook nog een kansje, maar de tegenstander liet zich er niet door afleiden. Na een snelle uitval over rechts, maakten zij de 2-1.
TOP Oss B2 begon steeds meer foutjes te maken. Na een slechte terugspeelbal van Stijn kwam Estria weer opstomen en vond de trefzekere vrije man: 3-1. Na de rust leek het eventjes op TOP Oss de wedstrijd in handen begon te krijgen. Quirijn kreeg weer een vrije bal en schoot zijn vierde in de touwen: 3-2. Maar dat bracht echter niet de definitieve ommekeer. Na weer wat slap acteren op het middenveld en wat verdedigingsfoutjes achterin maakte de ploeg uit Escharen de 4-2.
Daarna raakte TOP Oss B2 nogal de kluts kwijt. Mike werd er vanwege commentaar op de leiding uitgestuurd. Iets wat later Demi -en trouwens Wim eveneens - ook overkwam. Een mooi leermoment, want het heeft zo weinig zin om tijdens de wedstrijd commentaar te leveren. Bovendien was de vraag of het allemaal wel terecht was.
Een ander leermoment vormt het dekken bij de corners van de tegenstander. Drie goals van Estria vielen uit een corner. Ook de 5-2 die overigens keihard en zeer trefzeker werd ingeschoten. Quirijn maakte nog zijn tweede van de middag, zij het dat de 7-2 een eigen doelpunt was. Gelukkig maakte Numan de mooiste van de middag: 7-3. Estria geloofde het vervolgens wel een beetje en liet TOP Oss B2 opkomen. Dat leidde nog een paar keer tot fraaie schoten van Stijn en Bram, maar ze spatten op de lat uiteen. Volgende week beter en misschien ook wat minder commentaar op de leiding....