Datum

3 mei 2014 14:00

Accommodatie

Onbekend

GRAVE – Voetbal je de ene week in het stadion; de volgende wedstrijd speelt zich af op een net gemaaid grasveldje, waar de resten nog hinderlijk voor het technisch spel zijn. De B2 van SV TOP Oss moest afgelopen zaterdag zichtbaar wensen aan de veranderde status. Van het stadion naar een knollenveldje en van een matige ploeg naar een felle en gewiekste tegenstander. Reden waarom GVV 57 uit Grave er met de drie punten vandoor ging. In Grave was de werkelijkheid weer keihard.

Dat het een wat aparte wedstrijd zou worden, bleek al in de eerste minuut. Jesse maakte in zijn eerste actie een correcte schouderduw, maar zijn tegenstander verstapte zich op uiterst pijnlijke wijze. Hij werd met een pijnlijke knie afgevoerd naar het ziekenhuis. Maar ook Jesse kwam niet ongeschonden uit de strijd. Hij kreeg na een stevige ingreep van zijn tegenstander een knie tegen het hoofd en klaagde na afloop over duizeligheid.

De eerste kansrijke actie kon op het conto van SV TOP Oss geschreven worden. Numan vuurde een mooi schot af, dat nipt overging. De eerste goal op het elektronisch scorebord was echter voor GVV 57. Na niet al te attent ingrijpen, was de spits er als de kippen bij om de 1-0 te laten noteren. Sowieso waren de mannen van GVV57 in de eerste helft wat gehaaider, feller en soms ook ronduit gemeen. Even flakkerde aan de zijlijn de hoop op de gelijkmaker. Na een mooie vrije trap van Numan, kopte Jesse de bal trefzeker, maar de keeper wist hem net over de deklat te tikken.

De 2-0, die al even in de lucht hing, was een echte spitsengoal. Veroorzaakt door wat twijfelachtig en lankmoedig optreden in de achterhoede. Nogal eens was de tegenstander eerder bij de bal, al ging dat nogal eens gepaard met overtredingen en geniepige acties die ook niet altijd gezien werden door de overigens gedegen fluitende scheidsrechter. Zo werd Aron ook uit de tent gelokt en kreeg hij na een onbesuisde actie een rode kaart, een veel te zware straf.

Zoals vaker kwam SV TOP Oss B2 na de rust als herboren uit de kleedkamer. De ploeg stak aanzienlijk beter in elkaar. Passes kwamen aan en de tegenstander had in de eerste twintig minuten niet veel in de melk te brokkelen. Na een mooie pass van Denix wist Bram zijn eerste actie te bekronen met de aansluitingstreffer: 2-1. En ook Mitchell liet zich weer eens van zijn beste kant zien. Na een lange rush over de rechterkant zette hij voor op Jesse die de bal goed inschoot. Bram wist de redding van de keeper echter te verzilveren: 2-2.

Aan de zijlijn en ook in het veld werd al gedacht over een overwinning, maar met 10 tegen 11, is het logisch dat de tegenstander eens een keertje vrij komt. Helaas werd dan ook de 3-2 gemaakt. Maar aan het voetbal en de inzet in de tweede helft lag het niet. Enigszins anders dan in de eerste helft verzaakte er niemand en werd er met overgave en inzet gevoetbald. Jammer dat het niet tot het gewenste resultaat leidde….