Volop strijd in wedstrijd tegen JVC Cuijk

Datum

29 maart 2014 12:30

Accommodatie

Onbekend

OSS – Mooi om te zien hoe een voetbalwedstrijd kan kantelen. De wedstrijd van SV TOP Oss B2 tegen JVC Cuijk B2 van afgelopen zaterdag was er zo eentje. In de eerste minuten van de wedstrijd leek het erop dat de mannen uit Cuijk de Ossenaren voetballes kwamen geven. Maar uiteindelijk gaf SV TOP Oss B2 zich niet zomaar gewonnen. Vanuit een 0-2 achterstand, kwam de hardwerkende ploeg terug. Wat heet: de wedstrijd werd zelfs winnend afgesloten. Einduitslag 4-3.

Dat ze in Cuijk aardig kunnen voetballen is wijd en zijd bekend. Het leek er warempel wel eventjes op dat de jongens van SV TOP Oss B2 onder de indruk waren van de Cuijkse roem en faam. Op een corner van Numan en een daaropvolgende kopbal van Kjell na, was het vooral JVC dat de wedstrijd dicteerde. Door TOP Oss werd er slap en gevoetbald. Het leek wel zomeravondvoetbal. Er werd achter de feiten aangelopen, kortom: wachten op een Cuijks doelpunt. En inderdaad die viel na acht minuten voetbal: 0-1.

En zelfs na die mooie goal waren de Ossenaren nog niet wakker geschud. Kans op kans kreeg de ploeg uit Cuijk. Het werd dan ook vrij rap 0-2 nadat een speler van JVC vanaf eigen helft kon opstomen en de goed keepende Samed wist te verschalken: 0-2. Daarna kreeg TOP Oss B2 gelukkig allengs meer grip op de wedstrijd. Over en weer kwamen er kansjes. Bram schoot voorlangs en TOP Oss kwam er achter dat de keeper van JVC niet al te safe was. Dat bewees Bram met de 1-2. En nog eens; maar de scheidsrechter keurde de goal af. Bram ging echter onverminderd door en scoorde de gelijkmaker 2-2. Ook hierbij ging de keeper niet vrijuit.

Na de rust kwam TOP Oss als herboren uit de kleedkamer. De ploeg speelde veel zelfverzekerder. Liet zich de bal niet meer afpakken en was er van overtuigd dat de wedstrijd winnend afgesloten zou kunnen worden. Na een mooie vrije bal van Stijn, tikte Kjell de bal trefzeker in: 3-2, warempel de voorsprong....

En daarna werd het een echte wedstrijd die op het scherpst van de snede uitgevochten werd. Niemand verzaakte bij TOP Oss. Mitchell moest regelmatig aan de handrem trekken, Deniz knalde er regelmatig stevig in, net als Aron en Erik trouwens, Numand strooide met mooie passjes, Mike kopte bal na bal weg en ook Stijn, Jesse en Kjell lieten zich bepaald niet onbetuigd. Helaas werd het 3-3 door een actie van Samed die de bal omhoog stompte en het op die manier wel heel makkelijk maakte voor de Cuijkse spits.

De winst bleef echter in Oss. Bram speelde zichzelf fraai vrij na een mooie pass vanuit de achterhoede. Even leek het erop dat hij zelf een doelpoging wilde maken, maar hij oordeelde dat de goed invallende spits Demi er beter voor stond. Demi scoorde met een lekker balletje langs de paal en bepaade de einduitslag op 4-3. Een dijk van een wedstrijd van een team dat, ondanks een nogal slap begin, zichzelf wist te hervinden. Complimenten!