TOP JO13-1 wint zeer overtuigend van Berghem Sport en bekert door

Scheidsrechter

J.v.Orsouw

Accommodatie

Onbekend

OSS - TOP JO13-1 is door in de beker. Een gehavende groep won met 11-3 van Berghem Sport JO13-1 in de tweede ronde van het bekertoernooi.

Na vier zware competitiewedstrijden staat het thuisduel voor de beker tegen Beghem Sport op het programma. Ook dit belooft weer een zware wedstrijd te worden, gezien de resultaten gehaald in het verleden en het feit dat Berghem Sport op een eerste plaats in onze competitie staat. Het lijstje van geblesseerde spelers bij TOP wordt langzaamaan minder. Op het moment van de wedstrijd is helaas Teun de Laat nog niet fit genoeg om te starten en zijn Imre Dogar en Stijn Pasnagel afwezig door vakantie-perikelen. Daar tegenover staat dat Kik de Bruin, Bas Vervoort,Djevani Bradwolff en na lange tijd ook Halil Demirhan  weer terug zijn in de wedstrijdselectie. Om geen risico te nemen met de terugkerende spelers worden Raúl Konings en Lars van Ochten gevraagd om mee te voetballen.

Om 10:30 fluit scheidsrechter Jordi van Orsouw voor t begin van de wedstrijd. Na 2 minuten voetbal en een gemiste kans voor TOP mag de scheidsrechter alweer fluiten en naar de middenstip wijzen; uit een scherpe counter komt Berghem Sport op een 0-1 voorsprong. Gelukkig maakt dit weinig indruk op de TOP-spelers want gelijk na de aftrap komt de bal bij Raúl die een assist geeft op Moreno Wijnen. Deze laat zien een echte spits te zijn en zorgt voor de 1-1.  Na 10 minuten spelen zet Milan Verhoeven uit goed drukzetten TOP op een 2-1 voorsprong. Deze treffer is de inleiding voor een goed spelend en combinerend TOP. Enkele mooie aanvallen en combinaties volgen en een doelpunt kan niet uitblijven. Na wederom een assist van Raúl Konings op Moreno wordt het 3-1 en kort daarna zet Raúl op aangeven van Djevani Cromberge de stand op 4-1. Dat er dan een terecht gegeven penalty gemist wordt is jammer,m aar niet meer dan dat. Ter afsluiting van de eerste helft zet Siem Kok uit een corner de ruststand op het bord 5-1.

Tweede helft
Met een comfortabele 5-1 voorsprong begint TOP de tweede helft. In plaats van achterover te leunen en de voorsprong te verdedigen gaan de jongens vol op de aanval spelen. Dit zorgt er voor dat Moreno zijn doelpuntenaantal kan verhogen op aangeven van Milan: 6-1. Na een door de scheidsrechter geziene overtreding in de 16 van Berghem Sport mag Djevani aanleggen vanaf de 11 meterstip en schiet hij hard en zuiver de 7-1 tegen de touwen. TOP blijft ook na deze treffer lekker door combineren en Raúl Konings zet de 8-1 en de 9-1 op het bord op aangeven van Siem en Milan. De 9-1 is voor de trainers het signaal om enkele spelers rust te gunnen en zodoende enkele van blussure terugkomende spelers spelminuten te geven. Dat deze ingreep niet geheel soepel verloopt blijkt uit het feit dat Berghem Sport de 9-2 en 9-3 scoren. Gelukkig zijn onze Toppers weer snel bij de les en in de 51 minuut scoort Kik de Bruin de 10-3 op aangeven van Raúl. Het slotakkoord is voor Halil Demirhan die op aangeven van Djevany Bradwolff zijn terugkeer op het voetbalveld bekroond en de 11-3 achter de keeper van Berghem Sport schiet. Dan vind ook de scheidsrechter het genoeg geweest en fluit voor het laatst deze wedstrijd. Wat vooraf gezien werd als een loodzware wedstrijd is door de jongens van TOP JO13 omgezet in een klinkende, dikverdiende overwinning. Op naar de volgende ronde in het bekertoornooi!