Datum

30 november 2013 14:30

Accommodatie

Onbekend

ZEELAND – Soms zou het mooi zijn indien een voetbalwedstrijd uit louter één helft zou bestaan. Dan had bijvoorbeeld Ajax ruimschoots met 2-0 van Barcelona gewonnen. En had FC TOP Oss B2 vrij eenvoudig met 1-1 gelijk gespeeld tegen de koploper Festilent B1.

Maar gelukkig kent een voetbalwedstrijd twee helften. Want de tweede helft Ajax-Barcelona was weergaloos spannend  en de eerste helft TOP Oss B2-Festilent B1 was ook van een hoog niveau, al was dat vooral op het conto van de thuisclub te schrijven.

Festilent B1 ging in die helft zeer gedreven, fel, energiek en wilskrachtig van start. Al  in de eerste minuut werd duidelijk dat onze jongens –toch net vaak wat te lief- het moeilijk zouden krijgen in Zeeland. En ja, na ampel een paar minuten spelen werd de eerste bal over Samet heen gespeeld en stond de thuisclub met 1-0 terecht voor.

Onze jongens wisten het spelbeeld niet te keren en Festilent B1 speelde sneller, leverde betere passes af en ging feller het duel aan. Een aanval over links leverde de 2-0 op. Daarbij kregen de spelers van Festilent nogal veel ruimte om een bal aan te nemen, rustig om zich heen te kijken en een goede pass af te geven. Lekker tikkend over vele schijven stond al snel de 3-0 op de borden. Na een mooie voorzet en een nog betere kopbal werd het 4-0 en nog voor de rust was de stand 5-0.

Na de rust was alles anders. FC TOP Oss B2 was feller en er op gebrand om toch nog wat van de wedstrijd te maken. Er waren zelfs momenten dat Festilent er geheel niet meer aan te pas kwam. Zeker nadat Q er, nadat hij een tegenstander aan de arm trok er uit was gestuurd, bleken er toch zeker venijn en voetbaltechnische kwaliteiten in het team uit Oss te zitten.

FC TOP Oss B2 was scherper, fysiek beter en combineerde sterker en dekte lekker kort op de man. Dat leverde twee aardige schoten, van onder andere Numan op. Bram wist zelfs via een hele mooie goal de keeper te verschalken: 5-1. Tel daarbij ook dat Samet in goeden doen was en de verdedigers Mitchell, Kjell en Q hun mannetje stonden en daarbij gesteund werden door Stijn, Ward en Deniz en ook Nelson en Phi er lekker in knalden; was het jammer dat dit in de eerste helft niet lukte.  In die tweede helft werd het uiteindelijk nog 1-1 na een scherpe voorzet van Festilent waarbij niet goed gedekt werd. Eindstand 6-1.