30. Djevany -> Siem 30. Wouter -> Bas 40. Siem -> Djévanì

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

OSS - TOP JO13-1 heeft de thuiswedstrijd tegen 't Zand met 3-1 knap gewonnen. De beslissende treffers vielen in de tweede helft.

Het was best een gek gezicht. Doordeweeks waren de temperaturen aangenaam, soms kon je zelfs 'met zonder jas' naar buiten, maar zaterdagochtend daalde het kwik tot onder de nul graden. En dan kwam daar ook nog eens sneeuw en een snijdende wind bij. SC 't Zand had niet eens gerekend op het feit dat het door kon gaan, dus zij arriveerden later bij TOP. In plaats van 10.30 uur kon er om 10.50 uur afgetrapt worden. Van de Tilburgers was bekend dat het een goed voetballende ploeg is met veel automatismes. In de heenwedstrijd in Tilburg stond er met de rust een 2-0 achterstand op het scorebord (om vervolgens met 2-4 te winnen) en zo'n helft wilden we niet nog een keer. TOP begon dus scherp en goed aan het duel en hield de Tilburgers op afstand.  Na ongeveer tien minuutjes viel de eerste treffer. Een uitstekende corner van Djévanì Cromberge werd bij de tweede paal binnengetikt door de oplettende Milan Verhoeven: 1-0. TOP bleef goed spelen en geconcentreerd en gaf zo weinig weg. Maar die éne keer dat er even iets minder op werd gelet, viel de 1-1. De aanvallende middenvelder van SC 't Zand ging diep, kreeg de bal en maakte af. Even later kreeg een middenvelder van de Tilburgers een rode kaart voor het natrappen van Siem Kok, maar in overleg kon er worden gewisseld zodat we 11 tegen 11 speelden. Er waren over en weer de nodige kansjes te noteren tot aan de rust, maar gescoord werd er niet. Zo ook niet door Teun de Laat die met een verre vrije trap de onderkant van de lat raakte, maar de bal passeerde de lijn (helaas) niet.

Treffers

TOP kwam na rust goed de kleedkamer uit, maar leek toch op achterstand te komen. Wederom ging een middenvelder diep en wederom passeerde het schot onze doelman Brian Ooms, maar met een uiterste krachtinspanning kon Teun de bal nét voor de lijn wegwerken. Verder liet TOP het niet komen. Sterker nog: de overwinning werd gepakt. Stijn Pasnagel stuurde met een prima bal Kik de Bruin weg aan de rechterkant en zijn voorzet kwam uiteindelijk terecht bij invaller Djevany Bradwolff. Die bekroonde zijn goede invalbeurt met een mooie, doeltreffende volley: 2-1. SC 't Zand probeerde nog met vier spitsen een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar die werd niet gepakt. Na goed storen in de opbouw van Siem kreeg hij een vrije trap. En in tegenstelling tot in de eerste helft schoot Teun nú wel onder de lat en ín het doel: 3-1. De Tilburgers waren verslagen en in de counter had TOP nog iets meer kunnen/mogen doen, maar het overzicht werd niet altijd even goed bewaard. Dat kan gebeuren, het belangrijkste is dat er goed gespeeld is met heel veel inzet. Complimenten!