Datum

3 februari 2018 10:30

Accommodatie

Onbekend

OSS – SV TOP JO13-1 heeft dure punten laten liggen tegen stadsgenoot RKSV Margriet. In een strijdlustige wedstrijd met matig veldspel hielden de team elkaar in evenwicht: 2-2.
De tweede competitiehelft ging voor SV TOP van start met de derby tegen RKSV Margriet. Na een prima voorbereiding met oefenwedstrijden tegen Achilles’29, vv Gemert en vv Nooit Gedacht leefde men met vertrouwen toe naar de altijd beladen wedstrijden tegen RKSV Margriet.
De warming-up leek een voorbode voor een spectaculaire voetbalwedstrijd en de trainers hadden tot de aftrap vertrouwen in een goed resultaat. Helaas biedt een goede warming-up geen garantie voor een goede wedstrijd. Vandaag was daar een ‘mooi’ voorbeeld van.
RKSV Margriet kwam fel uit de startblokken en SV TOP zette hier te weinig tegenover. Mede door de inzet verloor men te veel ballen op het middenveld en hieruit volgde zowaar wat kansen voor de gastheren. Doelman Brian Ooms moest enkele keren redding brengen maar had op de openingstreffer geen antwoord. De spits van Margriet draaide handig weg en bleef ijskoud voor Brian: 0-1.
Na een tegentreffer zou je verwachten dat de spanning van enkele schouders valt en het spel en de inzet verbeteren. Dit was niet het geval een Margriet profiteerde in de omschakeling van een zeer slap SV TOP: 0-2
De trainers konden niet anders dan ingrijpen en er volgde direct drie wissels. Moreno Wijnen, Djevani Cromberge en Joep Peters kwamen in het veld. SV TOP kreeg mede hierdoor iets meer grip op de tegenstander en ook wat kleine kansjes. Enkele minuten voor rust kwam de aansluitingstreffer van het hoofd van Moreno. Men ging aan de thee/ranja bij een 1-2 achterstand.
Na een donderpreek in de rust en wat tactische aanpassingen begon SV TOP wat beter aan de tweede helft. Margriet liet het veldspel, nóg meer dan de eerste helft, over aan SV TOP en beperkte zich tot verdedigen en uitvallen via de snelle voorhoede.
Halverwege de tweede helft kreeg SV TOP loon naar werken. Nadat Moreno eerst werd afgevlagd voor buitenspel stormde hij een minuut later alleen op de keeper af. Met een schuiver onder de keeper door bepaalde hij de latere eindstand op 2-2.
Volgende week geniet men van het Carnavalsweekend en hierna zal het in de eerstvolgende competitiewedstrijd écht beter moeten voor de eerste driepunter van 2018.