TOP JO13-1 herstelt zich knap van nederlaag

Scheidsrechter

J.v.Orsouw

Accommodatie

Onbekend

OSS - Na de nederlaag van een week eerder tegen OJC Rosmalen heeft TOP JO13-1 zich keurig hersteld. Emplina werd in Oss op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

'Een goed team verliest ooit weleens een wedstrijdje, maar écht goede teams zetten dat van zich af en gaan er de week erop weer vol voor', vertelden Roel en Leon aan de jongens voor de wedstrijd. En dat gebeurde ook, gelukkig! TOP begon goed en zette vol druk op Emplina die daar met moeite mee om kon gaan. Er kwamen verschillende mogelijkheden, maar die werden slordig uitgespeeld. Toch viel al redelijk snel de 1-0. Siem Kok stuurde Kik de Bruin prima weg en de spits zag een schot/voorzet via een Empelse verdediger het net raken. Een boost voor TOP, maar Emplina liet zich niet zomaar met lege handen naar huis sturen. Uit een van de spaarzame uitvallen in de eerste helft schoten de gasten op de binnenkant van de paal en daar kwam TOP goed mee weg. Voor de rest werkte TOP hard, maar het spel werd steeds stroever.

In de rust werd er wat omgezet door de trainers en de tweede helft ging gelijkwaardig op. De grootste kans om te scoren was voor de rekening van de gasten toen wat gekluns in de verdediging afgestraft had moéten worden door de spits, maar hij schoot voor een leeg doel naast. TOP was wakkergeschud en ging vol voor de 2-0. En die kwam ook. Invaller Moreno Wijnen tikte een kwartiertje voor tijd een corner van Imre Dogar binnen en de wedstrijd leek beslist te zijn. Een paar minuutjes later gooide Moreno de wedstrijd helemaal in het slot. Een schitterende steekbal van Milan Verhoeven werd op even schitterende wijze in de bovenhoek gestreept: 3-0. Achterin hielden de Ossenaren de boel dicht en werd de 0 gehouden: ook fijn!

Na de wedstrijd de complimenten van de trainers. De jongens hadden hard gewerkt en het zag er niet altijd even fraai uit, maar de ploeg raakte niet in paniek zoals eerder in dit seizoen. En dan kun je wat mindere wedstrijden 'gewoon' met 3-0 winnen. Prima! Volgende week de uitdagende uitwedstrijd bij Berghem Sport. In de beker werd het 11-3 voor TOP, maar dat betekent he-le-maal niks.