TOP JO13-1 wint in Kaatsheuvel na weergaloze openingsfase

Datum

11 november 2017 10:00

Accommodatie

Onbekend

KAATSHEUVEL - TOP JO13-1 heeft weer gewonnen. In Kaatsheuvel werd DESK met 2-5 verslagen. Het verschil werd gemaakt in een weergaloze openingsfase van de Ossenaren. Door de overwinning staat TOP JO13-1 nog steeds op een gedeelde eerste plek.

Ramon van den Elzen kon er vanwege familieverplichtingen helaas niet bij zijn in Kaatsheuvel, dus moesten Leon van der Leest en Roel Kuilder het in Kaatsheuvel met z'n tweetjes doen langs de kant. Het tweetal had voor het eerst dit seizoen de beschikking over de hele selectie, ook fijn! De afgelopen twee wedstrijden begon TOP, op z'n zachtst gezegd, niet goed aan de wedstrijd. Maar deze zaterdag was dat heel anders. De warming-up ging goed en die lijn trokken de jongens door naar de wedstrijd. Op het fraaie hoofdveld van DESK (sowieso een mooi sportpark!) begon TOP JO13-1 furieus aan de wedstrijd. Na ruim een minuutje lag de 0-1 er al in. Een corner werd door Teun de Laat op goal geschoten en de rebound was een prooi voor Rens Bakker om in te tikken. En twee minuten later was het 0-2. Moreno Wijnen stuurde Siem Kok weg en de rechtsbuiten bleef rustig voor de doelman: 0-2. Het was daarna vijf minuten wachten op de 0-3, maar dat was het wachten waard. Na een schitterende aanval legde Moreno de bal op Djévani Cromberge die de bal een keer meetikte en vervolgens snoeihard in de verre winkelhaak schoot.

Binnen tien minuten op 0-3, dan ligt verslapping op de loer. Niet heel raar natuurlijk, maar je ziet het liever niet. Ook is een compliment aan DESK op zijn plek, want de gastheren pikten de draad goed op. TOP had kansjes op de 0-4, maar kwam niet in de problemen aan de andere kant. Redelijk onbezorgd leek dan ook de rust met 0-3 te worden gehaald. 'Leek', want vlak voor de rust viel ineens de 1-3. Een foutje in de Osse verdediging leverde een schot van afstand op die door Brian Ooms knap op de lat werd getikt, maar de bal stuitte ongelukkig terug in de goal.

TOP JO13-1 heeft de nare gewoonte om ogenschijnlijk makkelijke wedstrijd toch nog spannend te maken. In de rust werd dan ook gezegd dat dit deze keer niet de bedoeling kon zijn. Maar, helaas, het werd toch nog even spannend. Een aanval over links werd afgelegd op de vrijstaande spits en die tikte de 2-3 binnen. De thuisploeg rook bloed, maar TOP was weer bij de les. Niet heel lang na de 2-3 stond het weer 2-4. Dat was een productie van de twee invallers: Milan Verhoeven en Kik de Bruin. Milan glipte buitenom langs zijn tegenstander en gaf voor waar Kik binnen kon tikken. En ruim vijf minuten later waren de rollen andersom verdeeld: Kik gaf voor en Milan tikte binnen. Tot aan het einde van de wedstrijd kregen de gasten nog wat kansjes op meer, maar er werd niet meer gescoord. Een prima 2-5 zege dus. Ondanks dat iedereen een goede pot speelde, verdient een speler een speciale vermelding. Halil Demirhan stond na lang blessureleed deze zaterdag voor het eerst in de basis en meteen op een voor hem onbekende plek: linksback. Dat deed hij echter uitstekend en dat is heel knap! Netjes, Halil!

En bovenin vallen ondertussen de ene na de andere ploegen weg. Tot nu toe zijn er drie ploegen die (bijna) alles winnen: RKDVC, OJC en...TOP! En laat aankomende zaterdag nou OJC op bezoek komen. De ploeg uit Rosmalen heeft één puntje minder dan TOP, dus dat belooft wat. Deze week hard trainen om zaterdag volle bak te gaan!