Incompleet TOP JO13-1 zet goede lijn door en wint ook van Avanti'31

Scheidsrechter

J.v.Orsouw

Accommodatie

Onbekend

OSS - TOP JO13-1 is na vier competitiewedstrijden nog steeds ongeslagen. Een incompleet TOP versloeg in Oss het bezoekende Avanti'31 met 2-1.

Het lijstje afwezigen was groot, of indrukwekkend, het is maar hoe je het wil noemen. Teun de Laat en Kik de Bruin waren nog steeds geblesseerd vanwege de blessures die zij opliepen tegen RKDVC en Bas Vervoort en Halil Demirhan moesten ook nog steeds knarsetandend toekijken. Daarnaast was Djevany Bradwolff de hele week flink ziek geweest. Djevany zat op de bank, maar alleen voor in het geval van nood. Gelukkig werden Matthijs van der Heijden en Lars van Ochten van JO13-2 bereid gevonden om mee te doen.

Ondanks de vele afwezigen schoot TOP uit de startblokken. De keeper van Avanti'31 trapte een bal uit zijn handen buiten het strafschopgebied en de daaropvolgende vrije trap werd genomen door Siem Kok. Roel stond langs de lijn en riep: 'Het hoeft niet over de muur, in de hoek van de keeper is goed genoeg!' Siem luisterde hier keurig NIET naar en schoot, inderdaad, de bal óver de muur en ín de kruising: 1-0. Een schitterende goal en Roel stond met een mond vol tanden. Hierna ontstond er een gelijkopgaande eerste helft met toch een licht overwicht voor TOP. De gasten uit Schijndel waren erg gevaarlijk uit de omschakeling met een vlugge technische aanvaller voorin. Dat werd opgelost door daar Joep Peters op te zetten die zich als vanouds vastbeet in een tegenstander en niet meer losliet (figuurlijk). TOP had wat kansen op meer, maar deed daar weinig mee. Aan de andere kant kreeg Avanti'31 mogelijkheidjes, maar vooral door onzorgvuldigheid aan Osse zijde. De rust werd met 1-0 gehaald.

Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het Schijndelse doel. Er volgden diverse kansen voor de Ossenaren, maar het vizier stond niet op scherp. En wanneer het vizier wél op scherp stond, was daar nog altijd de heel sterk keepende doelman van Avanti'31. Toch moest de doelman halverwege de tweede helft capituleren toen TOP een penalty kreeg. De hard ingeschoten strafschop van Moreno Wijnen tikte hij nog op de paal, maar de rebound was zelfs voor hem te machtig: 2-0.  Hierna zat TOP eigenlijk in een zetel. Het had de wedstrijd onder controle, had eigenlijk met meer dan 2-0 voor mogen staan, en kwam verdedigend totaal niet in de problemen.

En dan blijkt het toch nog spannend te kunnen worden. Tien minuutjes voor tijd ontsnapt Avanti'31 en in eerste instantie lijkt TOP de aanval onschadelijk te maken. 'Lijkt', want de bal rolt zo voor de voeten van een andere aanvaller van Avanti'31 en die laat doelman Brian Ooms kansloos: 2-1. Hierna volgen tien spannende minuutjes, maar eigenlijk meer simpelweg doordat het 2-1 is. TOP krijgt namelijk nog genoeg kansen, maar je raadt het al: de doelman van Avanti'31 keept een prima wedstrijd. Aan de andere kant verdedigen Lars van Ochten, Wouter Witlox, Joep Peters en Stijn Pasnagel als leeuwen en kwam er niets doorheen. Het bleef 2-1 en daardoor heeft TOP na vier wedstrijden een keurig puntentotaal van 10 punten!

Matthijs en Lars bedankt voor het meedoen, jullie hebben het heel goed gedaan!

Joost bedankt voor het vlaggen.

Komend weekend speelt TOP de bekerwedstrijd tegen Berghem Sport JO13-1. Hopelijk zijn we dan wat meer compleet!