Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

TOP JO13-1 neemt welverdiend punt mee naar huis na lastige wedstrijd tegen RKDVC

Onbekend

DRUNEN - Na twee moeizame overwinningen afgelopen weken reisde TOP JO13-1 zaterdag af naar RKDVC in Drunen. Gezien de uitslagen van RKDVC  wacht het team een zware tegenstander.  De jongens weten dat dit geen makkelijke wedstrijd zal worden.
Om 11.15 uur trapt RKDVC af. De eerste helft is een na genoeg gelijkopgaande wedstrijd met een licht voordeel voor de thuisploeg. Vooral in de verdediging is het hard werken, maar de jongens bieden goed weerstand, ondanks de fysiek sterke tegenstander.  Via Milan Verhoeven en Moreno Wijnen krijgt TOP zelfs een paar kansen op een voorsprong.  Helaas door een fout in de verdediging komt RKDVC vlak voor rust op voorsprong via een hoge bal over doelman Brian Ooms heen. 1-0 voor RKDVC.
De tweede helft begon met een kleine vertraging vanwege een blessure bij de scheidsrechter. De jongens beginnen goed en zijn wat feller na een peptalk van de trainers.  Het grootste deel van de wedstrijd speelt zich af op de helft van de thuisploeg.  Het duel wordt steeds fysieker met als gevolg dat Kik de Bruin een behoorlijke blessure oploopt. Verdedigend geven we ook nu weinig weg. Joep Peters, Wouter Witlox en Stijn Pasnagel houden het achter goed dicht. Brian weet de schade beperkt te houden door een aantal prachtige reddingen. TOP wist het nog wel even spannend te maken door een duel in het strafschopgebied, maar dit werd goed ingeschat door zowel de scheidsrechter als de grensrechter: geen penalty.

Met nog een minuut of 5 op de klok lijkt het lastig om nog te scoren. RKDVC zit er erg kort op.  Maar dan passt Joep een diepe bal op Moreno. En na een mooie actie van Moreno, weet hij de bal vanaf de achterlijn prachtig over de keeper de verre hoek te plaatsen: 1-1! De laatste minuten van de wedstrijd geeft TOP niets meer weg en mogen de jongens naar huis met een een welverdiend punt in een zware uitwedstrijd. Gelukkig valt de blessure van Kik enigszins mee: uitgerekte enkelbanden. Met een weekje rust kan Kik zich weer bij het team voegen.
Met dank aan Eric voor het vlaggen en de bijdrage aan dit verslag!