TOP JO13-1 (wederom onnodig) met de hakken over de sloot, nu in Schijndel

Datum

30 september 2017 11:45

Accommodatie

Onbekend

SCHIJNDEL - Ook de tweede competitiewedstrijd van het nog prille seizoen werd door sv TOP gewonnen. In Schijndel werd met een klein verschil de tweede competitiezege binnengesleept: 2-3.

Wanneer je in de tweede minuut op een 1-0 achterstand komt kun je spreken van een zeer matig begin van een wedstrijd. Voorafgaand de wedstrijd werd er door de trainers een plan gemaakt en werden er afspraken gemaakt hoe Schijndel te bespelen. Helaas werden deze afspraken nauwelijks opgepakt door de spelers binnen de lijnen waarbij men ook nog eens tegen een vroege tegengoal op liep. Laat dit een les zijn voor de komende wedstrijden.

Enfin. Na de vroege tegengoal pikte sv TOP steeds meer ballen op het middenveld op en verplaatste het spel zich meer naar de helft van Schijndel. Teun de Laat en Siem Kok haalden van grote afstand uit en troffen beiden de deklat boven de Schijndel-keeper. Het veldoverwicht leidde na ongeveer een kwartier spelen tot de gelijkmaker. Milan Verhoeven ging met de bal aan de voet de zestien meter in, na een pass over 30 meter van Stijn Pasnagel, en liet de Schijndel-keeper kansloos: 1-1

Spits Moreno Wijnen werkte hard en zag dit beloond worden. Op slag voor rust was hij de maker van de belangrijke 1-2. Zodoende gingen de mannen van sv TOP met een voorsprong aan de thee. In de rust werd het plan nog maar eens uitgelegd door de trainers en werden er wederom afspraken gemaakt voor een (hopelijk) betere tweede helft.

De tweede helft was circa vijf minuten oud toen de 2-2 achter Brian Ooms lag. Wederom kwam sv TOP erg slap uit de startblokken en Schijndel profiteerde hier dankbaar van. Er ontstond wat aarzeling in het elftal en er volgende een onrustige fase van de wedstrijd. Het spel golfde op en neer en zowel sv TOP als Schijndel kwamen tot meerdere aanvallen.

In de 40e minuut strandde een aanval van Schijndel in de Osse defensie. Hierna kwam Djevani Cromberge in balbezit en hij vond met een knappe steekpass op maat Djevani Bradwolff. Alleen voor de keeper bleef hij kalm en schoof de winnende treffer in het doel.

Na een knotsgekke slotfase was de opluchting groot aan Osse zijde. Met de tweede overwinning op zak zal het volgende week in en tegen Drunen een stuk beter moeten om deze goede competitiestart een vervolg te geven.

En natuurlijk: Gerwin bedankt voor het vlaggen!