Mazzelend TOP JO13-1 wint eerste wedstrijd van de competitie

Scheidsrechter

J. van Orsouw

Accommodatie

Onbekend

OSS - TOP JO13-1 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Na een uitstekende eerste helft met 2-1 ruststand volgde een heel ander tweede bedrijf waarin de gasten terugkwamen tot 2-2, maar uiteindelijk viel vijf minuten voor tijd een hele gelukkige 3-2 voor TOP.

Net als veel andere tegenstanders in de derde divisie is ook Oirschot Vooruit een onbekende tegenstander voor TOP. Speelde de O13-1 eerder meer richting het oosten van het land, nu gaan we de andere kant op. Ook waren de trainers benieuwd naar het eigen niveau van de jongens, want bekerwedstrijden tegen Margriet O13-2 (20-0), O.S.S.'20 O13-2 (13-0) en Prinses Irene O13-1 (7-2) zijn niet van het niveau waarin er in de competitie wordt gespeeld. Helaas moest de ploeg nog steeds Halil Demirhan missen die met een vervelende blessure kampt. En voor de wedstrijd moest voorstopper Wouter Witlox geblesseerd afhaken, waardoor Bas Vervoort in de basis kon beginnen.

Het begin was in ieder geval uitstekend. Al direct vanaf de aftrap (door Oirschot Vooruit) kwam er een mogelijkheid van TOP, maar die liep helaas op niks uit. Hierna bleef de druk op het Oirschotse doel onveranderd hoog en het duurde dan ook niet lang voordat de 1-0 viel. Teun de Laat stuurde Kik de Bruin weg. Die deed waar hij donderdag op getraind had (achterlijn halen) en gooide voor. Daar viel de bal via spits Moreno Wijnen voor de voeten van Milan Verhoeven en die tikte simpel binnen. Vervolgens kwamen er genoeg kansen op meer doelpunten, want de Ossenaren speelden een uitstekende eerste helft. Het ontbrak echter op de beslissende momenten aan scherpte en ook wat zakelijkheid. 'Mooie' goals maken is leuk, maar 'lelijke' goals zijn evenveel waard. Zodoende bleef het bij 1-0 en kon het zomaar zijn dat de gasten op gelijke hoogte kwamen. Een vrije trap vanaf de rand zestien werd schitterend via de onderkant van de lat in het doel geschoten: 1-1. Bij TOP geen paniek, want de kansen voor rust bleven komen. Zo kon Djevany Bradwolff op een meter voor de goal vrij uithalen, maar op de een of andere manier wist hij niet te scoren. Toch zou de 2-1 nog vallen voor de rust. Teun trapte een verre vrije trap richting goal en bij de tweede paal was het Moreno die de bal doeltreffend verlengde. Niet lang daarna was het rust. Een terechte 2-1 voorsprong, maar het had veel ruimer moeten zijn.

In de rust werd erop gehamerd om op dezelfde voet door te gaan en om niet te denken dat de buit al binnen was, want daar was de voorsprong veel te klein voor. En direct na rust was er weer een grote kans voor TOP, maar wederom werd er niet afgedrukt. Dat kwam de Ossenaren duur te staan, want ongeveer vijf minuten na rust zorgde een opeenstapeling van fouten achterin ervoor dat een aanvaller van Oirschot Vooruit de bal voor zijn voeten kreeg en (fraai) af mocht werken: 2-2. Vervolgens bleken alle afspraken overboord te zijn gegooid. Vrije ballen werden wild weggetrapt en duels vermeden. Dat zorgde ervoor dat Oirschot Vooruit steeds sterker werd en het kreeg een grote kans, maar via de handen van doelman Brian Ooms dwarrelde een schot op de lat. En ondanks dat TOP een (op z'n zachtst gezegd) matige tweede helft speelde, kreeg het nog genoeg kansen op een voorsprong. Milan, Kik en Moreno kregen de bal er helaas allemaal niet in. En op het moment dat iedereen zich neer had gelegd bij een puntendeling, viel alsnog de winnende treffer voor TOP. Een corner van de Ossenaren werd weggewerkt door de gasten en de bal viel op ongeveer dertig meter voor de voeten van Djevany (die toen linksback stond door een blessure van Rens Bakker). Hij trapte de bal direct wild en hoog terug in het strafschopgebied en die leek een simpele prooi voor de doelman, ware het niet dat de keeper zich verslikte in de bal en via zijn handen rolde de inzet van Djevany over de doellijn: 3-2. De tegenstander besloot in de resterende minuten volle bak voor de gelijkmaker te gaan, maar er kwamen geen kansen meer. Zodoende bleven de punten in Oss en is de competitie begonnen met drie punten. Een aandachtspunt is het verval na rust, want het verschil was wel érg groot.

Aankomende zaterdag spelen we uit bij RKSV Schijndel. Die ploeg veloor met 10-1 van RKDVC, dus die zullen gebrand zijn op revanche. Aan ons de taak om weer drie punten te pakken en de competitiestart qua punten een vervolg te geven!