Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 1

Datum

17 mei 2017 19:00

Accommodatie

Onbekend

De laatste wedstrijd van de competitie was vandaag en midweeks gepland in het verre
St. Oedenrode. We hadden nog een wedstrijd voor de boeg om de, toch wel teleurstellende, tweede helft van dit seizoen goed te maken.

De weergoden hadden het in ieder geval heel goed voor met ons, zeg maar te goed voor met ons. Om half zeven ’s avonds 31 oC is voor ons landje en zijn bewoners toch net iets te veel van het goede. Daarbij komt ook nog dat Youp en Marc wat blessureleed hadden in het team. Rami kon helaas niet mee doen maar was gelukkig wel aanwezig. Andi had een kleine blessure en de helft van de selectie had een pittige warme dag achter de rug in ons Neerlans trots, de Efteling.

Dan toch de wedstrijd, een korte warming up van een kwartier was meer dan genoeg met deze hitte. Andi en Thijmen begonnen als reserve en de andere negen jongens stonden klaar voor een potje zomeravondvoetbal. De tegenstanders uit St. Oedenrode hadden hun hesjes aan en begonnen direct voortvarend aan de aanval. Achterin stonden Mats, Ibe en Ibrahim klaar om de aanvallers te behoeden van scoren tegen onze sluitpost Olaf. Midden op het veld stonden Bas, Cinar en Thijs klaar om onze twee aanvallers, Nigel en Stijn, van ballen te voorzien. Dat ging overigens de eerste minuten niet onaardig. Er werd gevoetbald, er werd gestreden om elke meter gras en in die klamme warme lucht. Gelukkig waren Stijn en Nigel alert, Stijn kreeg een bal strak aangespeeld, draaide zich knap rond zijn directe tegenstander en vond vervolgend Nigel die de bal heerlijk raak schoot 0-1.

In de minuten die daarop volgde hadden we even het beste spel met messcherpe counters. Het goede spel werd echter te vaak afgewisseld met slordig uitverdedigen. Doordat we even niet opletten komt Rhode gevaarlijk voor en helaas stond het plots 1-1. Totaal overbodig eigenlijk!

De scheidsrechter die redelijk floot, floot na een kwartier voor een korte drankpauze. Wij waren er ook echt aan toe op de tribune, eerlijk gezegd!

Thijs bleef met een oververhit motortje aan de kant en de blessures liepen sneller op. Eerst ging Stijn kort naar de kant en niet veel later kreeg Ibe een harde tik te verwerken. De wissels gingen sneller dan Marc gedacht had.

De tweede helft bracht meer onrust in ons spel en we waren hard aan het werk om meer te verdedigen dan zelf goede aanvallen te creëren. Helaas werd de bal in een scrimmage voor onze goal niet goed weggewerkt en de bal rolde achter Olaf in het doel, het was plots 2-1 voor de thuisploeg.
In tegenstelling tot eerdere wedstrijden hingen de koppies niet en werd er gestreden voor eer en roem. Lang konden we hopen op een gelijk spel omdat het warme weer beide partijen van goed voetbal weerhield en er toch wel kansjes waren. Helaas was de tegenstander uit St. Oedenrode net wat efficiënter en beter uitgerust en maakten ze de 3-1.  We kregen nog een paar dotten van kansen in de laatste minuten en wéér was er een paal! Een paal die onze goals tegenhield. Het maakt dus niet uit wie de doelen neerzet op het veld, we raken ze iedere wedstrijd en dat mag onderhand ook knap genoemd worden.

Aan het eind waren de pijpjes leeg, opgebrand en toe aan een verkoelende douche. Met al hun laatste inspanningen werd helaas de 4-1 niet voorkomen. Dat de stand niet erger werd was door knap optreden van sommige spelers. Verloren en enigszins vertekent, dat wel. Maar ook gestreden met alles wat waard was.

Dus mogen wij erg trots zijn op deze kanjers die een moeizame tweede seizoenshelft afsluiten op een verdienstelijk plaats. De trotse coaches Marc, Youp en Zekeriya hebben hun best gedaan. Alle twaalf kanjers hebben gestreden en geleden en op de tribune werd van alles geroepen maar daarover meer in het volgende verslag.

Dank aan iedereen die dit jaar SV TOP JO 11-1, ofwel de E1 heeft gesteund, gekreund en op het hek hebben geleund. Het is wel goed zo!!