Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 1

Datum

8 april 2017 10:30

Accommodatie

Onbekend

En alweer de zesde wedstrijd van een competitie, die nog niet het resultaat heeft gebracht wat wij eigenlijk wel verwacht zouden hebben. Natuurlijk was de winst van vorige week en de bijpassende euforie een goede motivatie tegen de onberekenbare tegenstander uit Nuland.

Peter hanteerde het fluitje deze week en klokslag half elf was het dan zover. Wij als supporters toch wel wat gespannen, in een flauw ochtendzonnetje dat langzaam de dag leek te veroveren met zijn voorjaarsglans.

Ontspannen begonnen onze jongens aan de wedstrijd en ze leken er weer zin in te hebben. Met Mats, Ibe en Cinar op de bank begonnen de andere negen de krachtmeting met Nulandia

Al snel had Stijn een goede kans en stond de verdediging van Nuland onder druk. Lang duurde het dan ook niet toen onze jongens na een mooie aanval op goal schoten en de alerte Nigel de bal binnenschoot 1-0. Dat was een goed en sterk begin. De aanvallen van ons team werden weer opgezet en via Thijs, Bas en Andi probeerde ze Nigel en Stijn te bereiken. Dit ging prima! Achterin stonden Thijmen, Ibrahim en Rami, met de prima keepende Olaf op goal, de boel dicht te houden.

Het eerste kwartier leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht maar wij als supporters waren er zeker nog niet gerust onder. Wat dan vaker gebeurt, dus ook in deze wedstrijd, de tegenstander verovert de bal en via een snelle counter naar de overkant en met hun eerste aanval staat het
meteen 1-1.

En net zoals al in eerdere wedstrijden het geval was, weer sloeg de stress erin bij ons en werd er paniekerig gevoetbald. Nulandia stond tactisch prima te spelen en lieten ons gewoon komen. Daarna de bal over ons heen en de snelle spitsen waren alert. Kansloos kwamen we op 1-2 achter.

Met toch wat wanhoopsmoed begonnen onze jongens geforceerder te voetballen. Mats en Cinar kwamen in het veld voor Stijn en Bas.

Even leken we weer vat op het spel te krijgen maar Nulandia stond goed en berekent te voetballen. Waar wij nauwelijks echte kansen kregen, kregen zij net voor rust nog een kans en uit hun derde counter viel meteen ook het derde doelpunt 1-3.

De rust was hard nodig en Ibe wisselde met Ibrahim. Op naar de tweede helft, we hebben nog een half uur om het tij te laten keren!

De tweede helft kende de meest dramatische start ooit. Meteen na de aftrap zeilde de bal richting onze goal en voordat onze jongens het werkelijk in de gaten hadden lag de bal binnen 1-4!

Tja, en dan moet je nog aan de tweede helft beginnen. Met de moed der wanhoop werd er toch wel geknokt maar was er nergens rendement te vinden. Weinig inspiratie en weinig creativiteit om toch nog goals te maken. De koppies hingen te veel naar beneden en vooral het geloof om toch nog een goed resultaat neer te zetten was er vandaag weer niet. In de laatste minuten kreeg Nulandia nog een kans en die werd vrij eenvoudig verzilverd. Eindstand 1-5 en dat was nooit nodig geweest gezien het eerste kwartier. Het is gewoon moeilijk te begrijpen dat het talent van al onze jongens zo weinig naar boven komt deze tweede helft van het seizoen. Zes wedstrijden, vijf punten en eigenlijk maar twee wedstrijden op goed niveau.

Maar wij houden moed, dat moet ook wel want als wij bij de pakken neer gaan zitten, dan worden onze jongens daar ook niet beter van.

Even een weekje rust met wedstrijden, daarna de laatste drie en wie weet komt er een eureka moment voorbij die zijn weerga niet kent! Want hoe dan ook…….hoop doet leven! En voetbal leeft!! Bij ons allemaal!