Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 1

Datum

1 april 2017 10:15

Accommodatie

Onbekend

De vijfde wedstrijd uit de competitie stond vandaag op het programma. Een stadsderby en tevens een bijzondere. Naast de normale sportieve rivaliteit stonden er ook punten op het spel! Beide ploegen hangen ongelukkig onderaan in de competitie, dus punten behalen vandaag zou voor beide ploegen erg prettig zijn.

Wij als trouwe supporters hadden vandaag in ieder geval de weergoden tegen. De papaplu’s werden toch maar uit de auto gehaald en dat was maar goed ook van wij kregen een nat geschenk uit de hemel!

Dan de wedstrijd, deze had een vertraging van dik tien minuten voordat de, voortreffelijk fluitende, scheidsrechter met een fluitje de wedstrijd liet beginnen.

Helaas was Ibrahim door ziekte afwezig en begonnen Nigel en Ibe op de bank. Youp en Marc waren behalve nat ook behoorlijk zenuwachtig voor deze wedstrijd. Het schijnt zelfs dat Youp al uren voor de aftrap op het terrein van Margriet te vinden was.

De wedstrijd begon en kende naast de rust eigenlijk geen enkel saai moment. De strijd barste los en onze jongens begonnen voortvarend aan deze pot. Het spel was sterk, mooie combi’s en al snel werd het druk voor de goal van Margriet. We kregen al snel wat kansen maar echte doelpunten werden het maar niet. Ook de tegenstander kwam er soms gevaarlijk uit maar achterin stonden Thijmen, Mats en Rami, die vaak mee naar voren schoof. Olaf stond vertrouwd op goal en op het middenveld stonden Bas, Cinar en Andi. Voorin stonden Thijs op links en Stijn rechts.

Onderschatting is altijd gevaarlijk net als corners van de tegenstander. Deze hadden een mooi ingestudeerd stukje en dat wierp na tien minuten de vruchten af. Helaas voor ons werd het 1-0.

Onze jongens waren even kort van de kaart maar al snel werd het voetballen weer gehanteerd en kwamen er weer kansen voor ons. Een mooie voorzet van Andi werd verkeerd ingeschat door de verdedigers van Margriet en plots was het door een eigen goal 1-1.  Nigel viel in voor Stijn en even later kwam Ibe voor Mats.

Na de rust ging het spel nog meer leven. Thijs haalde de achterlijn van Margriet, zette voor en meteen schoot Andi de bal binnen. We stonden voor 1-2
Helaas verslapte het spel aan onze kant en na een rommelig en slecht uitverdedigend moment voor onze goal, moest Olaf helaas weer vissen in het net 2-2. Ondertussen kwam de regen met bakken tegelijk naar beneden.

Op het middenveld kregen wij een vrije trap en het kanon Mats stond achter de bal. Met een kiezelhard schot verdween de bal, zonder dat iemand hem aanraakte, achter de keeper van Margriet, yes! Het was 2-3.

Net als de regen vielen de kansen met bakken uit de hemel en het was wonderbaarlijker om deze allemaal te missen in plaats van raak te schieten! Nigel kreeg bijvoorbeeld twee enorme kansen!

Margriet gaf zich nog niet gewonnen maar weer was het Mats die het verschil maakte. Een mooie vrije trap van Nigel kwam perfect op z’n kruin en hij stuurde de bal de verre hoek in, Bam! 2-4.

Maar nog was de buit niet binnen want de tegenstander kwam voor onze goal en weer ging er een bal ongelukkig in. 3-4.  Wij vreesde even voor een ongelukkig gelijk spel maar uiteindelijk wist Nigel de goal wel te vinden en maakte hij er 3-5 van.

De scheidsrechter floot af en een kreet van opluchting klonk over het veld, we hadden gewonnen!

De amusementswaarde droop van de wedstrijd af, zoals het water van onze paraplu’s en jassen! Wat een geweldige inzet en resultaat van onze twaalf kanjers.

Volgende week tegen de outsider van deze competitie Nulandia. Met dezelfde inzet als van vandaag zou het zomaar een mooie zaterdag kunnen worden! Wij kijken er al naar uit.

Marc, Youp en Zekeriya bedankt voor de coaching.