Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 1

Datum

25 maart 2017 10:30

Accommodatie

Onbekend

Klaar voor de vierde wedstrijd van deze competitie. De weergoden waren ons zeker goed gezind, nu nog een leuke wedstrijd want een stadsderby is altijd aantrekkelijk. Hopen wij!

Om half elf trappen we af met Thijmen, Andi en Mats op de bank en de andere negen spelers op het veld. Een thuiswedstrijd tegen OSS’20, dat moet goedkomen vandaag. Wij hebben er vertrouwen in na het goede gelijkspel van vorige week.

In de eerste minuten blijkt al snel dat de tegenstander uit Oss noord zeker niet is gekomen om te verliezen. De wedstrijd, het spel en de acties gaan gelijk op de eerste minuten. Het duurt dan toch nog even voordat er weer ‘oe’ en ‘aa’ geroepen kan worden van de kant. De supporters staan door elkaar en dat maakt de sfeer aantrekkelijk. De eerste echte kans wordt door ons voorlangs geschoten en de volgende wordt door Nigel op de paal geschoten. Maar ook de tegenstander speelt soms gevaarlijk uit. Voor de goal van Olaf wordt het drukker en Ibrahim, Ibe en Rami moeten een tandje hoger gaan spelen. Bas, Thijs en Cinar proberen druk naar voren te zetten om spitsen Nigel en Stijn aan te spelen. Dat lukt niet erg gemakkelijk en de tegenstander komt veel op onze helft.

Na een actie van OSS’20 voor onze goal wordt de bal door wat gerommel niet weggewerkt en weer staan we achter in een wedstrijd 0-1. Een enorme tegenvaller omdat we aardig in ons spel zaten.

Paniek slaat dan toch wat toe en voordat we de draad weer kunnen oppakken staat het plotseling
0-2. De koppies gaan wat naar beneden en ondanks de wissels blijft het spel erg rommelig en ongeconcentreerd. Er wordt slechter uitverdedigd, minder goed overgespeeld en de felheid van Uden van vorige week is nergens te bekennen. In plaats van een aansluitingstreffer wordt het drama nog erger als de tegenstander ook nog eens 0-3 aantekent net voor rust.

De rust komt als geroepen en hopelijk kunnen Youp en Marc met gemotiveerde tactiek de boel net iets beter op de rails krijgen.

In de tweede helft bouwen onze jongens de druk wel op, maar het rendement blijft uit. De tegenstander hoeft niet zo per se en wij hebben net niet de finesse om te scoren. Uiteindelijk scoort Andi dan wel gelukkig de 1-3!

Even is er hoop aan onze zijde van de supporters, even lijkt de hoop ook terecht. Maar dan sluipt de verslapping weer in en plots staat niet de aansluiting op het bord maar maakt de tegenstander er gewoon 1-4 van.  De teleurstelling wordt nog groter als een mooi steekpasje van de tegenstander subtiel wordt binnengetikt. 1-5 maar dan is de gifbeker gelukkig ook leeg.

De uitslag is terecht maar ook wat geflatteerd. Neemt niet weg dat er veel werk aan de winkel nodig is. Onze jongens hebben nu de koppies omlaag hangen en het lijkt wel of bij iedere achterstand dit sneller gebeurt. Iedere volgende wedstrijd is niet alleen een test op het fysieke deel, maar zeker een uitdaging op het mentale gebied! Dus de sfeer er weer in en op naar de stadsderby van volgende week naar Oss west. Uit tegen Margriet!

“Hoofd omhoog, schouders recht, uiteindelijk komt alles weer op z’n pootjes terecht!

Marc, Youp en Zekeriya bedankt voor de coaching.  Peter Bedankt voor het fluiten