Strijd levert punten op voor SV TOP JO11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 1

Datum

18 maart 2017 11:30

Accommodatie

Onbekend

Het is alweer de derde wedstrijd van deze competitie en we kwamen opnieuw een vrij onbekende tegenstander tegen. UDI heeft in de eerste wedstrijden al hun visitekaartje afgegeven dus waren wij goed gewaarschuwd vooraf!

Met goede zin en toch wel droog weer vertrokken we dus voor deze uitwedstrijd. Met de wind in de rug en toch nog wel wat fris, trapte de jongens precies om half twaalf af.

Al meteen begon UDI vol met de aanval, zij hadden immers ook gezien dat wij nog niet gewonnen hadden in deze competitie en dachten misschien wel vroeg te kunnen gaan scoren. De eerste minuten waren dan ook echt voor de tegenstander. Onze jongens waren echter goed bij de les en achterin waren Rami, Ibrahim en Thijmen sterk aan het verdedigen. Op het middenveld hielden Mats, Bas en Andi de linies dicht en voorin konden Nigel en Stijn de bal opwachten. Na ongeveer tien minuten ging de Udense storm liggen en kwamen onze jongens ook wat beter in hun spel.

De duels waren fel, fysiek werd er niet geschuwd en het spel golfde op en neer na ongeveer een kwartier mooi voetbal. Van beide kanten kwamen kansen en gelukkig stond Olaf nooit te slapen en hield zijn doel schoon. Onze counters waren soms gevaarlijk en vooral Stijn kreeg een hele goede kans die hij maar net voorlangs schoot.

Net op het moment dat wij hoopte te kunnen gaan scoren kwam na een snelle opbouw van de tegenstander de bal voor de goal, deze werd ongelukkig weggewerkt en in de rebound werd deze helaas alsnog binnen geschoten. UDI leidde met 1-0

Er werd gewisseld door de coaches en Cinar, Thijs en Ibe mochten om beurten het veld in om zich in deze echte strijd te mengen. Best wel pittig voor deze jongens omdat ze vanaf de zijlijn zagen dat het spel fel was. Goed meedraaien tijdens zo’n invalbeurt is dan ook extra lastig. Maar ook deze drie jongens streden voor elke meter gras.

De rust was welkom en Youp en Marc namen de tactiek nog even door voor de tweede helft. We deden het niet slecht maar we stonden wel achter.

Het beeld na rust was hetzelfde, veel strijd, veel inzet en veel vechtlust. Er waren ook veel kansen van beide kanten, maar de bal vond het net aan beide zijdes niet. Even leek UDI meer kans op een doelpunt te krijgen maar omdat onze jongens toch ook vaak voor hun goal kwamen sloop de angst voor een tegengoal bij de tegenstander er toch wel in. Geluk is dan een factor die je moet verdienen na tomeloze inzet. En die kwam er!

Een mooie vrije trap werd door Mats voor gezet en Nigel kopte de bal boven iedereen uit binnen in de rechterhoek. Bam!! 1-1. Onze jongens roken bloed en begonnen de strijd nog meer aan te gaan. Wel met de gedachte dat de tegenstander ook nog kon scoren. Dat laatste gebeurde gelukkig niet en onze strijders kregen de bal helaas ook niet tegen het Udense net.

Er werd vandaag niet verloren wat een knappe prestatie was, er werd ook niet gewonnen en dat hebben ze echt weer een keer nodig.

Hopelijk kunnen we in de komende twee stadderby’s eindelijk weer eens met de winst aan de haal gaan.  OSS’20 is de volgende geduchte tegenstander. En wij zijn er weer bij volgende week!!

Marc, Youp en Zekeriya bedankt voor de coaching.