Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 1

Datum

11 maart 2017 10:30

Accommodatie

Onbekend

Onze eerste wedstrijd thuis deze tweede helft van de competitie, tegen weer een nieuwe tegenstander. We hadden er al tegen geoefend op 21 januari waarmee we gewaarschuwd waren. In dit deel van de competitie kom je alleen sterke en heel sterke ploegen tegen, maar dat geldt ook voor iedere tegenstander.

Het weer nodigde ons uit voor een mooie pot voetbal want de eerste lentestralen vloeide uit over de voetbalvelden. Met toch nog een jas aan gingen we er spreekwoordelijke eens goed voor zitten.

Youp en Marc hadden de eerste negen spelers staan en meteen na de aftrap was het spel echt begonnen. Onze jongens begonnen voortvarend en dat leverde al meteen wat kansen op. Al snel kregen wij een vrije trap en in de scrimmage daarvan door Bas en Cinar werd de bal bijna binnengeschoten. De oe’s en aa’s van de kant klonken meteen over het veld! Niet veel later was het dan wel raak, vanuit een mooie combinatie na een corner voor ons, kwam de bal via Cinar bij Andi, deze zette de bal voor en Rami kopte onberispelijk binnen 1-0!

Schijndel was nog niet onder de indruk en zij lieten meteen zien dat ze niet voor niets ook gepromoveerd waren. De tegenstander wist ook vaker onze helft te vinden en om elke meter werd gestreden. Ibrahim, Thijmen en Rami ruimde achterin goed op, voorin waren Stijn en Thijs dreigend met de controlerende Andi en de gedreven Bas.

Maar onze jongens speelde na de voorsprong wat te behoudend met als gevolg wat verslapping en helaas een overbodige tegengoal. Schijndel controleerde het veld en kwam dus gelijk 1-1

Na de wissels van Ibe en Mats was het ook voor hun tweeën wat harder aanpoten. We speelden prima maar nog niet overtuigend genoeg, terwijl Schijndel de duels keer op keer beter wisten te winnen. Ook hun kansen waren groter dan aan onze zijde.

Net op slag van rust, speelde de tegenstander zich vrij en via een mooi geplaatste krul verdween de bal plotseling achter Olaf. Een mooi doelpunt wat erg ongelukkig viel voor ons 1-2.

De rust was dus hard nodig voor beide coaches om de jongens wat toe te spreken. Ze kunnen het wel maar ze worden net iets te vaak onrustig na een achterstand.

Met volle moed er weer tegenaan dan maar in de tweede helft. Helaas waren de bemoedigde woorden van de coaches niet goed aangekomen, het spel werd wat grimmiger en de overtredingen namen toe, meestal door de frustratie van net niet het net niet kunnen vinden! Kansen waren er wel maar goals bleven uit. Ook toen Nigel in het veld kwam verbeterde het spel niet. Het was eigenlijk meer wachten op een goal van Schijndel dan de gelijkmaker van onze kant.

Die viel dan ook en plots was het 1-3. De wil om vooruit te gaan was er wel degelijk, alleen de uitvoering had wat vertraging in het spel. Met alle moed maar matig spel probeerde onze jongens een aansluiting te vinden. Gelukkig was het wel dat Olaf een paar keer goed op z’n plek stond.

Maar loon komt na werken en in een gevecht voor de goal knalde Andi de bal hard binnen. Wel te laat want in de opleving daarna werd helaas het net van Schijndel niet meer getroffen. Eindstand dus 2-3. Helaas verloren maar de winst zat hem in een stuk inzet en de verborgen kwaliteiten die we in de eerste helft van het seizoen wel zo vaak zagen.

Hoop is goed, volgende week een pittig potje in Uden. Wij zijn er weer bij en wij zijn benieuwd, want supporter ben je altijd. Ook als het een keertje even tegenzit!

Marc, Youp en Zekeriya bedankt voor de coaching. Peter bedankt voor het fluiten!