JO11-1 speelt gelijk in eerste competitie wedstrijd na de winterstop

Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 1

4 maart 2017 9:00

Accommodatie

Onbekend

Avesteyn JO11-1 tegen SV TOP JO11-1

Na een winterstop met een paar wisselende oefenwedstrijden was het vandaag weer voor het ‘echie’. Zoals vanouds weer met de hele clan naar Heeswijk- Dinther om daar tegen de eerste tegenstander van het voorjaarsseizoen te spelen, de plaatselijke Avesteyn.

Zonder Cinar en Bas, deze twee spelers hadden andere verplichtingen, maar met de zeer gemotiveerde  Matz Oudejans als extra speler erbij hadden Youp en Marc toch voldoende voetballers vandaag.

De wedstrijd begon precies drie minuten voor negen en wij zaten als supporters weer fanatiek op de overdekte tribune van het hoofdveld. Het werd niet bepaald een saaie wedstrijd, want na drie minuten had Andi al een grote kans gehad. De tegenstander was niet voor niets mee gepromoveerd naar de hoofdklasse en dat was al snel te merken. Fysiek gingen deze fanatieke spelers niets uit de weg al deden die van ons daar niet voor onder.

Er volgde al snel in de wedstrijd een vrije trap voor Avesteyn en deze werd helaas feilloos ingeschoten, na zes minuten was het dus 1-0. Nog niet helemaal bekomen van deze achterstand probeerde onze jongens de wedstrijd toch weer naar hun toe te trekken. Helaas was na tien minuten het rendement van de thuisploeg groter, na een corner werd de bal ongelukkig in eigen doel gekopt door Thijmen. Olaf was kansloos helaas.

De ploeg moest opnieuw na deze ongelukkig achterstand aan de bak en alle zestien coaches gaven vanaf de tribune dan ook ongezouten advies. Of het hielp weten we nooit maar onze jongens bleven voetballen en waren de eerste helft ook stukken beter. Mats, Mats bestierde het middenveld, Stijn probeerde voorin alle ballen te pakken te krijgen, achterin stonden Thijmen, Ibe, Ibrahim en Rami hun mannetjes en op de flanken werkte Andi, Nigel en Thijs erg hard voor het (negen)elftal.

Het  kon natuurlijk niet uitblijven dat ons team zou scoren, na een paar dotten van kansen was het Andi die de bal binnenschoot. In het Duits noemen ze dit;  der anschlusstreffer! 2-1. De kansen kwamen daarna met bakken uit de hemel vallen maar verzilveren was toch wel lastig deze ochtend. Na een klein twintig minuten viel een corner van ons voor de goal en in de drukte wist Rami de bal fabuleus met een omhaal te raken en was deze wonderschone goal ook nog van betekenis, 2-2!

Toen brak de welverdiende rust aan en konden wij ook even rustig ademhalen op de tribune

De tweede helft was koud bezig of Avesteyn wist weer onze helft te vinden. Thijs wist met hoge inzet de bal voor onze eigen goal te bemachtigen en speelde deze door op Andi, die vond Nigel en Nigel vond de goal gelukkig wel deze keer, 2-3! Even leek het erop alsof we bevrijd waren van de druk maar Avesteyn gaf zich niet gewonnen. Wij vergaten verder te voetballen en de sleur sloop in het elftal. Onze jongens wilde wel maar konden geen vuist maken om te scoren, kansen waren er wel volop.

Het was vooral zorgen om de drie punten mee naar Oss te nemen en in de laatste minuten was het vooral overleven, leek het wel. Alsof de duivel er dan mee speelt, balverlies net een meter of tien voor onze goal en net niet scherp genoeg verdedigd, moest Olaf helaas toch een derde keer vissen in het net, 3-3.

Een minuutje later was het afgelopen. Gelijk na 2-0 achter is natuurlijk goed maar voor staan en in de laatste minuut gelijk spelen was toch wel zuur.

Kop op jongens! Volgende week weer scherp tegen Schijndel!