bekerwedstrijd Blauw- Geel JO 11-1 tegen SV TOP JO 11-1

Datum

3 december 2016 10:15

Accommodatie

Onbekend

Door het uitvallen van de reguliere competitiewedstrijd tegen HVCH was er vandaag een bekerwedstrijd tegen de Blauw-Geel uit Veghel. We hadden de tweede ronde bereikt na de overwinning op SV OSS’20 een maand geleden dus kregen we een vervolg in het bekertoernooi.

We wisten niet zoveel van onze tegenstander die in een andere hoofklasse uitkomt, maar we wisten dat ze erg goed moesten zijn gezien de stand in hun competitie, waar ze fier bovenaan staan, zonder punt verlies en een doelsaldo die er niet om liegt. Kortom, een geduchte tegenstander waaraan onze jongens hun eigen kunnen aan konden meten. Wij waren gespannen…

De gebruikelijke warming up werd vandaag gedaan onder leiding van Youp en Peter, omdat Marc helaas door griep afwezig was. In een laag staande, maar toch wel warm winterzonnetje keken wij toe vanaf de tribune op het hoofdveld. Het zou wel eens een mooie ochtend kunnen blijven.

Vanaf de aftrap liet Blauw-Geel al snel zien dat ze niet zonder reden zomaar los en aan kop staan in hun competitie, de bal ging snel rond en de eerste aanvallen vonden dan ook al snel plaats.
Olaf moest vandaag scherp zijn en dat gold ook voor Thijmen, Ibrahim en Rami. Onze verdediging ging het drukker krijgen dan in vele voorgaande wedstrijden. Voorin waren Stijn, Nigel en Andi gebrand om iets terug te willen doen. Al snel kreeg Andi een kans die helaas er niet in ging. Aan de andere kant was daar hetzelfde beeld, snelle passes, goed acties van de tegenstander, maar er werd van onze kant zeer goed en gedisciplineerd verdedigd. Op het middenveld stond Mats z’n mannetje die samen met Bas de taak hadden om de voorhoede te bereiken. Er werd snel en voortdurende gewisseld van onze kant en Ibe, Cinar en Thijs vielen goed in binnen het snelle en soms harde spel van beide kanten. De neutrale toeschouwer had een mooi en boeiend spel te aanschouwen. Wij als supporters knepen vaak de b…ll..n bij elkaar. Met een beetje geluk maar ook met veel inzet wisten we de rust in de brillenstand te bereiken.

In de rust werd de tactiek nogmaals goed doorgesproken en hoopvol begonnen we aan de tweede helft.

Het duurt helaas niet lang en Blauw- Geel scoorde uit een kluts van spelers van beide zijde, de bal werd onhoudbaar binnen geschoten. Onze jongens waren hierdoor even uit het veld geslagen, er werd minder gecontroleerd en van enige paniekvoetbal was er sprake. Al snel kwam de tegenstander weer tot onze goal en de hoge bal werd er feilloos ingekopt 2-0. Wat nu?

Onze jongens wisten wel dat ze deze wedstrijd misschien niet meer zouden winnen maar de inzet was er absoluut! Er werd niet opgegeven en de motivatie om te willen scoren was bij alle twaalf aanwezig. Er werd verdedigd van alle kanten en als de bal naar voren ging kwam er toch dreiging van onze kant links en rechts op de helft van de tegenstander. Een vrije trap van Andi ging net over en een corner van Nigel landde op de lat. Geluk was helaas niet gelukkig voor ons vandaag. In een rare kluts met het hoofd belande de bal, zeker lucky te noemen, nogmaals in onze goal en werd het een geflatteerde 3-0.

We hebben de wedstrijd niet kunnen winnen, maar het moraal is niet gebroken. Een goede leerschool voor onze jongens en een goede ervaring om uit te putten met de laatste wedstrijden in de competitie nog voor de boeg. Hup TOP!!

Met dank aan Youp, Zekeriya en Peter! En beterschap aan Marc!