Datum

16 november 2013 14:45

Accommodatie

Onbekend

UDEN – In het internationale voetbal zie je het wel vaker; maar nu is het ook in het jeugdvoetbal doorgedrongen: FC Uden B1 wist afgelopen zaterdag na de rust compleet anders en veel sterker voor de dag te komen dan in de eerste helft. Dat leidde tot een verliespartij van SV Top Oss B2. Uiteindelijk werd het Osse team afgedroogd met een 6-2 nederlaag. En dat terwijl SV TOP Oss B2 in de eerste helft sterk speelde en zelfs twee keer een voorsprong wist te realiseren.

Blijkbaar hebben de spelers van FC Uden in de rust of een donderspeech of een glaasje limonade met prik te verwerken gekregen. Na de rust was het speelbeeld compleet anders. Passes kwamen aan, aanvallen liepen soepel en regelmatig leidden snelle aanvallen tot gevaarlijke situaties voor het doel van de sterk keepende Samet. Maar uiteindelijk moest SV TOP Oss B2 het hoofd buigen. Niet voor niets staat FC Uden B1 –met weliswaar een paar A-spelers- hoog in de rangschikking.

Het begon allemaal heel anders. Bram –eindelijk weer eens scorend- bracht al koppend SV TOP Oss op een voorsprong. Maar toen Uden een corner kreeg stond al snel de 1-1 op de borden. Er werd slecht gedekt en er stonden mannetjes vrij, waardoor het makkelijk scoren was. De twee linksbuitenspelers van SV TOP Oss en FC Uden B1 maakten allebei een domme fout en konden 10 minuten extra rust pakken. Na eerder een klein kansje te missen, wist Demi het net te vinden en zette hij TOP Oss weer op voorsprong. En daar ging een weergaloze aanval aan vooraf met Deniz en Demi in de hoofdrol. Helaas scoorde FC Uden net voor rust de gelijkmaker. De opmerkelijk goede nummer zeven werd geen strobreed in de weg gelegd en hij kon er zomaar doorheen.

Zoals gezegd was na de rust alles anders. Het werd 3-2 door een afgedwaalde voorzet die Samet er onfortuinlijk intikte. En de 4-2 kwam op de borden door wederom de snelle nummer 7. Gelukkig ging de  pingel van FC Uden huizenhoog over. Maar tot overmaat van ramp was de 5-2 een eigen doelpunt. En de 6-2 een mooi aanval die gortdroog en uiterst doeltreffend onhoudbaar werd ingeschoten. Gelukkig nam de mist verder toe en paste dat weerbeeld prima bij de sfeer onder de vaste supportersschare van SV TOP Oss.