Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 1.1

Datum

17 december 2016 10:00

Accommodatie

Onbekend

Al in de vroege, donkere, natte en grauwe ochtend vertrokken we voor de laatste competitiewedstrijd uit tegen JVC Cuijk. Gelukkig was iedereen er ruim op tijd en had niemand zich echt verslapen. Kon ook niet want de spanningen voor deze wedstrijd waren hoog. En niet alleen bij de spelers!!

We moesten winnen om in het spoor van OSS’20 te blijven, we konden namelijk nog kampioen worden in deze hoofdklasse. Alles hing dus ook af wat OSS’20 later die ochtend in Heesch zou doen. En als wij hier drie punten zouden pakken was alles nog mogelijk in deze spannende competitie.

Na de gebruikelijke warming up onder leiding van Youp en Marc begon de wedstrijd stipt om 10.00 uur. Even dachten we dat JVC met tien man speelde, maar de tiende had net een ander pakje aan en was dus de scheidsrechter. Deze zeer jonge scheids floot overigens uitstekend en verdiend zeker een pluim door zijn buitengewone deskundige optreden.

Afijn, de modder zat nog behoorlijk in de voetjes want onze jongens kwamen maar langzaam op gang. Eigenlijk zijn ze nooit echt op gang gekomen maar de ‘drive’ en de inzet waren er absoluut.

We kregen de bal nauwelijks goed rondgespeeld en we liepen in de eerste tien minuten vaak achter de bal aan. JVC voelde zich prima en na een verkeerde terugspeelbal kwam deze uiteindelijk verkeerd terecht en JVC stond op voorsprong 1-0. Deze onverwachte, maar enigszins terechte achterstand gaf geen extra prikkel aan onze jongens. Het was veelal ploeteren de eerste helft, maar dat werd uiteindelijk beloond door een pass van Nigel en Andi die hem binnenschoot. 1-1. Ondertussen waren Cinar, Bas en Ibrahim in het veld gekomen. Olaf had het soms druk maar Rami, Ibe en Thijmen deden goed hun best achterin . Mats kreeg redelijk veel de bal maar hij vond maar mondjesmaat de spitsen zoals Stijn en Thijs. De rust werd behaald en 1-1 was de verontrustende tussenstand.

Direct na rust ging het spel verder, JVC viel gretig aan en kon vaak voetballen. Wij kwamen wel beter in de wedstrijd maar het afronden was erg lastig, Stijn, Bas en Nigel vonden de gaatjes maar moeilijk. Achterin bleef het echt oppassen, dus de spanning was om te snijden. Plots speelde Andi de bal op Nigel die met de Bas op de goal af kon gaan. Bas was de afleiding en Nigel scoorde raak! 2-1 en we stonden voor!! De twintig minuten die volgen waren niet bepaald goed voor het voetbalhart, kansen aan beide zijde en bij ons de angst dat het weer gelijk werd. Er hingen doelpunten aan beide kanten in de lucht. Deze was grauw en grijs en hielp ons niet ,maar JVC gelukkig ook niet. Pech heeft uiteindelijk toch meer gefaald  dan geluk vandaag en na wat kleine blessureleed  floot de scheidrechter eindelijk af!

We hebben gewonnen! En staan op een wedstrijd na, bovenaan. Nu nog de andere wedstrijd en misschien, heel misschien…………..

Op naar de winterstop, met een goed gevoel en waar we ook eindigen in de competitie, een fantastisch resultaat dit eerste halfjaar!

Hoedje af voor de altijd trouwe en aanwezige supporters.
Hoedje af voor de scheidsrechter thuis, Peter!