Dankzij moeizame overwinning JO11-1 spelen we nog steeds mee in de TOP

Onder 11 zaterdag, JO11-1, Hoofdklasse 1.1

10 december 2016 10:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond alweer de negende competitiewedstrijd op het programma en wel thuis tegen
Nooit Gedacht uit Geffen. Deze tegenstander was de eerste tegenstander in de beker in september, waar we ruimschoots van gewonnen hadden. Maar ook de jongens uit Geffen hebben een groei doorgemaakt en mochten dus niet onderschat worden. En of dat gebeurde……..?

Net na de traditionele warming up van onze jongens (was ook echt nodig met het koude weer) werd eerst Hakan Zatsan in de bloemetjes gezet omdat Hakan voor prachtig mooie tenues heeft gezorgd, die in deze wedstrijd met veel plezier zijn gedragen door de jongens!

Afijn, toen begon de wedstrijd. Wij als supporters vol van verwachting, want de laatste weken was winnen gewoon geworden in de competities. Nooit Gedacht bleek een ‘reuzendoder’ te zijn in deze competitie en daarmee waren we dus gewaarschuwd!

Precies drie minuten gelde de waarschuwing, een corner van Nooit Gedacht werd scherp ingedraaid en viel plots binnen in de goal. Nu kan ik een flauw grapje maken…Maar Olaf had zijn eerste verrassing al te pakken. De minuten daarop waren toch wel wat paniekerig, achterin deden Ibe, Thijmen en Ibrahim hun best maar de ballen kwamen vaak dreigend op onze helft terecht. Soms was wegtrappen de enige oplossing. Gaandeweg de eerste helft kregen onze jongens wat meer vertrouwen en waren we veel meer op de helft van Geffen te vinden. Nigel was net niet scherp genoeg en hielp twee dotten van kansen om zeep, terwijl Andi en Bas probeerde om de hardwerkende Cinar en Stijn te bereiken. We zouden dit toch niet gaan verliezen??

Na een wat moeizame en lange aanval dook Stijn plots voor de keeper van Geffen en tikte warempel, toch de 1-1 binnen. Even een zucht van verlichting bij de jongens en de trainers. De eerste wissels werden gedaan en de fanatieke Mats, Thijs en Rami mochten invallen. De druk van ons werd groter en de grote vraag was wel of er toch nog wel gescoord zou worden?? Na een mooie aanval van onze kant kwam de bal via wat spelers in de kluts en Thijs tikte de bal als laatste aan en plots stond
het 2-1. Thijs was blij dat hij eindelijk gescoord had dit seizoen!

De rust kwam gelegen om de tactiek aan te scherpen en wij waren klaar voor de tweede helft.

Deze was net begonnen en de druk van onze zijde op de goal van Nooit Gedacht nam toe. Een hard schot werd gepareerd, maar de oplettende Rami schoot hem knap binnen 3-1!

Maar de jongens uit Geffen waren nog niet verslagen en kwamen er soms gevaarlijk uit, vooral de corners waren levensgevaarlijk en het kon dan ook niet uitblijven dat vanuit een corner de 3-2 werd aangetekend. De marge was weer één goal. De tot nu toe onfortuinlijke Nigel, kreeg de bal eindelijke goed en schoot met links keihard binnen 4-2, de marge was gelukkig weer twee goals. Geffen gaf nog steeds niet op en het slordig verdedigen aan onze kant werd weer genadeloos afgestraft, 4-3.

Wij knepen hem langs de kant en hoopte op een kentering. Die kwam er gelukkig al snel. Andi zag dat de keeper de bal te kort uitschoot en hij wipte de bal erover heen 5-3 en de marge was weer twee!

Bas, Mats, Nigel en Thijs kregen nog volop kansen en misschien had het wel 11-3 moeten zijn maar dat werd het niet. Een mooie steekpaas van Mats op Thijs was een van de laatste acties. Thijs nam de bal beheerst mee, werkte zich los van de verdediging en schoot de bal keurig in de lange hoek 6-3!

Meteen daarna het eindsignaal en met deze moeizame overwinning spelen we nog steeds bovenin mee! Wie had dat verwacht! Wij hadden dat in ieder geval nooit gedacht! Volgende week op naar de een na laatste wedstrijd in Cuijk.

Met dank aan Marc, Youp, Zekeriya en Peter!