Datum

1 april 2017 12:15

Accommodatie

Onbekend

Na het gelijkspel tegen Emplina en de verloren wedstrijd tegen OJC is het tijd om weer eens wat punten te pakken. Heel de week was het al goed weer dus trainer Roel Kuilder leek het wel een goed idee om als teambuilding met z'n allen op de fiets naar Heesch te gaan voor de wedstrijd tegen HVCH JO13-1. Het idee was leuk, echter de uitvoering ietsjes minder. Bijna het einddoel bereikt toen daar plots de sluisdeuren van de hemel werden geopend en een hevige regenbui er voor zorgde dat de spelers als verzopen katjes op sportpark De Braaken aankwamen. Nadat alle kleding maar uitgehangen was en de nodige telefoontjes richting het thuisfront gepleegd (om droge kleding te komen brengen), kon er begonnen worden aan de warming-up. In dit geval geen overbodige luxe.

TOP begon de wedstrijd vol overtuiging en met veel druk naar voren. Omdat de achterhoede er toch wat vreemd uitzag zonder Sam en Jayden, was het even wennen maar daar had TOP ook alle tijd voor omdat HVCH er niet aan te pas kwam. Ondanks de druk van TOP duurde het toch tot de 15e minuut alvorens de 0-1 viel. Een corner van TOP wordt weggehaald en komt voor de voeten van (verdediger) Gurkan. Die aarzelt geen moment en met een hard schot vliegt de bal in de kruising. Je zou denken: "en nu doorgaan" , maar het tegenovergestelde gebeurde. TOP ging juist een versnelling lager en liet HVCH wat meer in het spel komen. Kansen kwamen er wel maar de 0-2 wilde maar niet vallen en ook HVCH was sporadisch gevaarlijk waarbij de verdedigers toch op de proef werden gesteld. Niet verwonderlijk dat we de rust in gingen met slechts 0-1 op het scorebord. Tijd voor de trainers om de jongens weer even wakker te schudden.

Rust stand 0-1

Tweede helft:
Met Cas op de bank en Sam en Jayden weer terug in de verdediging werd er begonnen aan de tweede helft. Ik denk dat dit de kortste wissel ooit is geweest in het amateur voetbal want al na 1 minuut mag Cas weer het veld in en wordt Sam afgevoerd naar de eerste hulp. Schouder uit de kom en gelukkig weer terug in de kom , maar toch een ritje naar de spoed eisende hulp (Sam Beterschap). Het is de trainers gelukt om de jongens wakker te krijgen, het felle spel en de weg naar voren is weer gevonden. In de 35e minuut een vrije trap van Boris die de bal mooi voor het doel legt en zo Tygo de 0-2 laat scoren. Dit extra doelpuntje verschil zorgt er ook voor dat de spelers van TOP wat vrijer gaan spelen. Goed samenspel, oog voor elkaar en af en toe je actie maken, heerlijk om te zien. Al werd dit stralend voetbal af en toe verstoord doordat HVCH getroffen was door een mysterieus virus. Om de een of andere reden lag menig HVCH speler op de grond met pijn aan knie of enkel. Toch maar even snel de site van GGD geraadpleegd maar er bleek niks bekent te zijn over een uitbraak of virus. In de 45e minuut toch wel het mooiste doelpunt/actie van de wedstrijd. Kian veroverd de bal op het middenveld en speelt 2 man uit. In zijn weg naar het doel behoudt hij het overzicht en ondanks 2 briesende verdedigers in zijn nek, houdt hij het hoofd koel en in plaats van zelf te schieten, legt hij af op Soufyan die de bal keurig binnen schuift. 0-3

HVCH is nauwelijks gevaarlijk en ondanks dat TOP vrijuit kan en mag voetballen worden er toch vooral veel kansen gemist. De eindstand wordt bepaald door Tygo. Een mooie aanval van Vic met schot op de paal en de bal via de keeper voor de voeten van Tygo . 0-4

Een ruime overwinning ondanks de vele gemiste kansen. Tweede helft was voetballend veel beter dan de eerste helft. Volgende week komt de koploper Union op bezoek. Een zware wedstrijd waarin je de sporadische kansen die je krijgt ook moet maken. Werk aan de winkel voor de "Grote 3" om de jongens op scherp te krijgen.