Scheidsrechter

J. van Orsouw

Accommodatie

Onbekend

OSS - TOP JO13-1 heeft de derde nederlaag van het seizoen geleden. OJC Rosmalen kwam op bezoek en won met 1-4. Daardoor is de rol van TOP voor het kampioenschap helaas uitgespeeld.

Vorige week werd er na een inhaalrace nog een puntje weggehaald bij Emplina (3-3), maar TOP wist dat een eerste helft als vorige week deze keer de nekslag kon zijn. Tijdens de warming-up was al een beetje te merken dat sommige jongens toch wel erg gespannen waren. Balletjes sprongen van de voeten, passjes kwamen niet aan en sommigen waren meer met de tegenstander bezig dan met zichzelf. Op zich niet vreemd, er stond namelijk nogal wat op het spel. Bij een overwinning op OJC Rosmalen zou TOP helemaal terug zijn in de kampioensrace en de met 1-0 verloren uitwedstrijd eerder dit seizoen liet zien dat er toch wat te halen viel vandaag. De trainer van OJC Rosmalen had nog een bijzonder verzoek aan Leon: "Zeg, als wij vandaag winnen, doen jullie dan nog wel jullie best tegen Union (dat koploper is, RK)?" Laten we eerst maar TOP - OJC spelen, toch?

Vanaf het begin was OJC de bovenliggende partij. De Rosmalenaren waren gebrand op een goed resultaat en lieten meteen aan TOP weten dat ze moesten werken voor de punten. En aan dat werken lag het niet, maar het lukte gewoon allemaal nét niet. Daarnaast speelde OJC een hele goede wedstrijd met veel beweging en wisselingen in balbezit en felheid in balverlies. Eigenlijk twee aspecten waar TOP het moet hebben, maar deze keer werden we met eigen wapens bestreden. TOP moest het hebben van schoonheidsfoutjes van de Rosmalense verdediging. Die kwamen ook, maar er kon niet geprofiteerd van worden. Echte grote kansen kreeg OJC echter niet. Onze verdediging stond in principe prima, want de gasten probeerden het vooral van afstand. Die schoten gingen echter allemaal over of naast; niks aan het handje dus. TOP leek dan ook zwoegend de rust te halen met 0-0, maar dat bleek helaas niet zo te zijn. Een Rosmalense aanvaller legde de bal terug op een speler op randje strafschopgebied en zijn schot hobbelde de hoek in: 0-1. Daarna kreeg OJC uit een scrimmage nog een kans op 0-2, maar een aanvaller schoot over de bal heen. Voor rust werd TOP toch nog twee keer gevaarlijk. Een lange vrije trap van Boris Pelgrum werd uit de bovenhoek getikt door de doelman en uit de daaropvolgende corner zag Soufyan Akodad een inzet van de lijn worden gehaald.

In de rust kwamen Tygo Vos en Sjoerd Spijkers het veld in voor Boris Pelgrum en Gürkan Kartal. Kian van Wanrooij ging uit de spits op het middenveld spelen voor wat meer beweging in het midden van veld. En TOP begon goed aan de tweede helft. Sjoerd pikte meteen wat balletjes af op het middenveld en Tygo mengde zich ook direct in het spel. Maar het doelpunt viel aan de andere kant. Werd er in de eerste helft al veel domme vrije trappen weggegeven, in de tweede helft werd er na vijf minuten weer eentje weggegeven. De spelhervatting werd voorgegeven, de boomlange aanvoerder legde de bal terug en drie (!) OJC'ers mochten bepalen wie mocht scoren: 0-2. Een mokerslag voor TOP en dat kwam de ploeg eigenlijk niet meer te boven, al probeerden ze het wel. Maar net als in de eerste helft lukte het allemaal net niet. Ongeveer een kwartiertje voor tijd werd het 0-3. In de Osse verdediging werd er verkeerd uitgestapt en de daaropvolgende voorzet werd binnengetikt. Vijf minuten voor tijd mocht de weer ingevallen Boris aanleggen voor een vrije trap en zijn inzet stuiterde fraai over de doelman heen: 1-3. De eer was gered, maar toch moest TOP nog een tegentreffer slikken. Een middenvelder van OJC werd niet of nauwelijks aangepakt, mocht schieten en zag zijn inzet via een Oss' been over doelman Brian Ooms zeilen: 1-4.

Een pijnlijke nederlaag, maar meer zat er simpelweg niet in. OJC speelde goed en bij ons haalden te veel spelers hun niveau niet. Dan heb je zulke wedstrijden. Aan alle vier de tegengoals ging een persoonlijke fout vooraf, zonde!  Aan werklust ontbrak het de jongens in ieder geval niet. TOP haakt nu af in de titelrace, maar dat betekent niet dat we dit seizoen als een nachtkaars uit laten gaan. Er staan nog genoeg leuke wedstrijden op het programma. De manier waarop de jongens zich hebben ontwikkeld dit seizoen, is al een prijs op zich. Laten we dit doorzetten en gewoon voor een fraaie top 3-klassering gaan! Volgende week op naar onze buren van HVCH.

We zouden bijna nog de man van de wedstrijd vergeten: onze scheidsrechter Jordi van Orsouw! Hij floot een uitstekende wedstrijd. Jordi: bedankt voor het fluiten weer en nog een fijne verjaardag!