Datum

18 maart 2017 11:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze grijze dag start TOP de wedstrijd met een zeer harde tegenwind, dus de trainers hadden al gewaarschuwd voor de lange ballen en afstandschoten. De eerste minuten is het vooral wennen aan het knollenveld en komen de pass-jes ook niet goed aan. Al bij de tweede aanval van TOP in de 3e minuut valt de 0-1. Een voorzet van Soufyan wordt door een verdediger het 16 meter gebied uit gewerkt en valt voor de voeten van Sjoerd die hem met een mooie, hoge bal in de verre hoek schiet.

In plaats van door te drukken en druk te blijven zetten is het juist Emplina dat op jacht gaat naar de gelijkmaker. Na goed verdedigen van Cas wordt er een overtreding geconstateerd en een vrije trap voor Emplina gegeven. Opletten dus voor Brian, want van een meter of 20 zou de bal er zomaar in kunnen waaien, maar de bal gaat gelukkig ver naast. In de 6e minuut een corner van Emplina, die door de wind wordt meegenomen en over het doel verdwijnt. Maar dan in de 8e minuut alsnog de gelijkmaker. De rechtsmidden van Emplina speelt een strakke, lange bal naar voren. Brian komt heel goed uit zijn doel en houdt in eerste instantie het puntertje van de spits, maar ziet helaas de bal alsnog in de kluts over hem heen gaan. TOP heeft dus maar kort genoten van de voorsprong 1-1.

Nog niet bekomen van de snelle tegentreffer en door slap ingrijpen van de achterhoede en middenveld, krijgt TOP al meteen de 2-1 om de oren. De bal wordt weg gewerkt uit het 16 meter gebied maar dwars door het midden en voor de voeten van een Emplina speler, die het maar eens probeert met een afstandschot. Geholpen door de wind verdwijnt de hoge bal onhoudbaar voor Brian in de goal.   TOP probeert het wel, maar heeft geen grip op de wedstrijd en ook zeker de scheidsrechter niet mee. Zodra TOP wat feller het duel in gaat of een keurige sliding op de bal maakt, wordt er gefloten. Op zich niet erg als dit consequent gehanteerd werd, maar tegen de spelers van Emplina werd niet of nauwelijks gefloten. Als na 16 minuten speeltijd de 3-1 valt uit wederom een afstandschot, moest er iets gebeuren om het overwicht op het middenveld terug te krijgen. Gurkan, Sofian en Soufyan worden gewisseld voor Raúl, Thomas en Kian en hiermee een verandering in alle 3 de linies doorgevoerd.

Dit had meteen moeten resulteren in de 3-2, na goed doorjagen van Kian op de keeper. Kian onderschept de bal, omspeelt de keeper en geeft de bal voor een leeg doel, echter Tygo mist de bal volledig.

Op slag van rust is er nog een uitbraak van Emplina. De spits loopt bij zijn man weg en kan alleen op de keeper af maar na 3 reddingen van Brian heeft hij de bal klemvast en is ook dit gevaar geweken.

Rust stand 3-1

Tweede helft:
Nu met de wind in de rug en na een motiverende speech van de coaches wordt begonnen aan de tweede helft. Meteen is al duidelijk dat er met meer druk naar voren wordt gespeeld en de duels feller worden ingegaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de 3-2 al snel valt. Kian schiet de bal vanuit een corner mooi hoog voor en hoewel de keeper er nog net met zijn vingertoppen aanzit kan Raúl hem bij de tweede paal binnen koppen. Het kan dus nog en het geloof is terug. Ook Emplina merkt dit en gaat nog fysieker de strijd aan. In de 38e minuut een zware overtreding op Sjoerd en een gele kaart voor Emplina. De vrije trap van een meter of 30 wordt helaas wat ongecontroleerd genomen en de wind zorgt er dan wel voor dat hij ver naast het doel belandt.

Het spel speelt zich nu voornamelijk af op het middenveld, waar vele duels worden uitgevochten (letterlijk en figuurlijk) en waar in mijn ogen de scheidsrechter toch wel heel nadrukkelijk fluit in het voordeel van de thuisploeg. Wanneer er een schandalige aanslag wordt gepleegd op Vic, wordt er dan weer niet gefloten en mag het spel doorgaan.

Inmiddels zijn we in de laatste 10 minuten van de wedstrijd beland en is het tijdrekken begonnen. Ondanks de irritaties is het zaak voor TOP om wel te blijven voetballen en hun energie in het spel te leggen. Met nog 4 minuten officiele speeltijd wederom een corner voor TOP. Nadat Gurkan eerst nog een gele kaart krijgt, volgt een kopie van de eerste corner (Kian) en kopt Raúl in bij de tweede paal, 3-3

Vanaf de aftrap schiet Emplina de bal naar voren en de spits gaat schouder aan schouder met Jayden achter de bal aan en Jayden weet de bal net weg te tikken. Je zou denken dat het gevaar was geweken echter de scheidrechter bepaalde anders, een vrije trap voor Emplina net buiten de 16 meter. Misschien had de scheidsrechter iets waargenomen wat niemand anders had gezien of was dit nog een laatste poging om vrijwiller van het jaar te worden en de punten in Empel te houden, maar gelukkig ging de vrije trap ver over het doel.

In een laatste poging van TOP om de 3 punten mee naar huis te nemen , klonk het vanuit de dug-out: "ALLES OF NIETS" en "Lange bal naar voren" echter was er niet genoeg tijd meer en worden de punten gedeeld

Eindstand 3-3

Ja, we hadden de scheidrechter niet mee. En ja Emplina speelde heel erg fysiek en ja, we hadden het lastig met de zeer harde wind, maar de punten zijn voornamelijk verloren door de spelers zelf. Volgende week komt OJC Rosmalen bij ons op bezoek en ook dat is een ploeg die erg fysiek speelt. Jongens hou de focus, laat je niet irriteren en blijf voetballen. Ga vol inzet de duels aan en dan kan het zo maar zijn dat je volgende week opschuift naar de 2e plek op de ranglijst.