TOP JO13-1 wint ook lastige pot in Vierlingsbeek

Datum

18 februari 2017 13:00

Accommodatie

Onbekend

VIERLINGSBEEK - TOP JO13-1 heeft zaterdag weer drie punten bij kunnen schrijven. In Vierlingsbeek werd Volharding JO13-1 met 0-2 verslagen.

Na de schitterende en verdiende overwinning vorige week op het totaal overklaste SC Bemmel JO13-1  (4-0) mocht TOP deze zaterdag de gang maken naar Vierlingsbeek om het tegen Volharding op te nemen. De ploeg staat op een een na laatste plek, maar schijn bedriegt. Veel ploegen hebben moeite met Volharding en eerder dit seizoen werd het weliswaar in Oss 4-0 voor TOP, maar dat ging niet vanzelf.

En ook deze zaterdag zou het niet vanzelf gaan tegen de stugge thuisploeg. Sterker nog: de thuisploeg begon gewoon beter en feller. Uiteindelijk namen de Ossenaren de regie over en volgde er een lawine aan kansen, maar voor rust viel er slechts één achter de uitstekende doelman van Volharding. Na ongeveer tien minuten kreeg Raúl Konings de bal aan de linkerkant en hij demonstreerde zijn tweebenigheid door met zijn 'zwakke' linkerbeen van een aardige afstand over de doelman in de verre hoek te schieten.: 0-1. Zoals eerder gezegd kwamen er nog veel meer kansen voor de rust. Maar hoe goed het afwerken in de warming-up ging, zo moeizaam ging het voor het 'echie'. Tygo Vos, Kian van Wanrooij, Soufyan Akodad en Vic van Houwelingen kregen de bal er allemaal niet in. Zo lag de keeper regelmatig in de weg en als hij verslagen was, dan gooide een prima verdedigende Vierlingsbeker zich voor de bal. Complimenten aan de tegenstander wat dat betreft. Aan de andere kant had onze doelman Brian Ooms het rustig, met dank aan onze verdediging met Sofian Janssen, Jayden Tan, Cas Snoeks en Sam van der Jagt. De rust werd bereikt met een magere 0-1 voorsprong.

In de rust werd er gewisseld. Met Sjoerd Spijkers en Boris Pelgrum kwamen er twee spelers in het veld die doordeweeks nog ziek waren geweest en Thomas van Druten en Jayden mochten plaatsnemen op de bank. Aan het spelbeeld veranderde weinig: TOP kreeg de kansen, maar steeds was de keeper onze aanvallers de baas. Zo kwam Tygo na een foutje in de Vierlingsbeekse verdediging alleen voor de doelman te staan, maar ook nu wist de keeper te redden.

Ondertussen werd het spel wat grimmiger. De Ossenaren werden hard (en vaak fair, maar soms ook niet) aangepakt door de thuisploeg en mede door de vele gemiste kansen liep de frustratie hierdoor wat op. De thuisploeg valt hierin niets te verwijten, zij wilden simpelweg ook gewoon winnen. Uiteindelijk werd de wedstrijd ruim een kwartier voor tijd toch nog beslist. Tygo vond met een slim passje Kian en laatstgenoemde prikte de 0-2 binnen. Vervolgens kroop Volharding aanvallend wat uit de schulp en had het na wat twijfelend optreden van de normaal zo gedecideerde verdediging van TOP een grote kans op 1-2, maar Sjoerd kon de bal nog nét voor de lijn wegtrappen. Het bleef bij 0-2. Geen goede wedstrijd, maar ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden. En dat is precies wat er is gebeurd. Ondertussen verloor concurrent Emplina van koploper Union waardoor het gat met de ploeg uit Empel nu 6 verliespunten in ons voordeel is.

De stand bovenin is nu als volgt:

1. Union: 14 gespeeld, 35 punten (doelsaldo: +31)
2. TOP: 15 gespeeld, 35 punten (doelsaldo: +47)
3. OJC Rosmalen: 14 gespeeld, 33 punten (doelsaldo: +39)
4. SC Bemmel: 14 gespeeld, 26 punten (doelsaldo: +21)

Nu is het tijd voor een carnavalsbreak. Conclusie is dat TOP na de winterstop uitstekend uit de startblokken is gevlogen met 9 punten uit drie wedstrijden en een doelsaldo van 12 voor en 0 tegen. Op 4 maart spelen we vriendschappelijk tegen tweede divisionist UNA JO13-1 en de week erop wacht Berghem Sport JO13-1! Willen we bovenin nog een rol blijven spelen, dan moeten we doorgaan met winnen!

En oh ja, maandag werd er nog geoefend tegen TOP JO15-3 met enkele spelers uit de JO13-1 van vorig jaar. Na twee keer 35 minuten stond er een 3-1 voor de JO13-1 op het scorebord. Doelpuntenmakers waren Vic, Boris en Kian.