Scheidsrechter

J. van Orsouw

Accommodatie

Onbekend

TOP JO13-1 heeft met overtuiging de kraker tegen sc Bemmel gewonnen. De Gelderse ploeg moest het onderspit delven tegen een sterk spelend TOP.

Na een week hard trainen en een goede tactische voorbereiding waren onze jongens klaar voor een belangrijke wedstrijd tegen een van de sterkste ploegen uit onze competitie. Het was dan ook even spannend toen de gordijnen vanochtend open gingen, want de wereld was wit…

Gelukkig heeft de scheidsrechter het veld goedgekeurd en konden we om 10:30u aftrappen. Vanaf het eerste moment zette TOP volop druk, wat al snel leidde tot de eerste corner voor TOP. De bal landde midden in de 16 en werd vanuit de drukte weggewerkt naar de zijlijn, waar Soufyan de bal opving en net naast het Bemmelse doel werkte.

De Bemmelse ploeg leek totaal overdonderd en kwam niet aan spelen toe. Zodra ze in balbezit kwamen, zat er direct een rood-witte speler in hun nek en het meeste van het spel vond plaats op de helft van Bemmel. Na een klein kwartier legde Raúl buiten de 16 aan, maar schoot helaas recht op de keeper.

Vervolgens verplaatste de wedstrijd zich meer naar het middenveld zonder echte kansen voor de beide ploegen. De Osse verdediging stond wederom als een huis en elke Bemmelse poging strandde. Toch was daar in de slotfase een verrassende uitbraak van Bemmel over rechts die via een mooie voorzet voor het doel van Brian terecht kwam. Daar stonden twee Bemmelse aanvallers vrij en volgde een schot, wat gelukkig ver naast het Osse doel zeilde. Met 0-0 op het scorebord gingen de beide ploegen de kleedkamers in.

Na de rust kwam Kian het veld in voor Tygo en Gürkan voor Sofian. En de tweede helft ging spectaculair van start. Kian was enorm fel en het Bemmelse middenveld leek wat verrast door die razende blonde pijl die voor veel gevaar zorgde. Al in de 2e minuut leidde dit tot een geweldige kans; Kian stak de bal met veel gevoel naar Vic, die alleen op de keeper af kon gaan maar de bal net naast het doel schoof. Nog geen minuut later kwam de bal na een mooie actie van Thomas bij Kian terecht. Tussen twee verdedigers en met een aanstormende keeper kon Kian de bal nog net een tikje geven en de bal rolde richting de goal… Iedereen hield zijn adem in: zou ie er in rollen of net er naast… Het gejuich wat volgde gaf antwoord op deze vraag en de ontlading bij de Osse ploeg was groot: 1-0.

Onze jongens wilden meer en de druk op het Bemmelse doel werd nog verder opgevoerd. Keeper en verdedigers kregen de bal niet goed weggewerkt en Raúl profiteerde. Hij schoof de bal beheerst het Bemmelse doel in en na enkele minuten in de tweede helft was de stand 2-0. Nog geen vijf minuten later gaf Kian vanaf het middenveld een mooie pass naar Vic, die dit keer keurig afrondde en de 3-0 op het scorebord noteerde.

Bemmel bleef vechten, maar strandde keer op keer op de Osse muur en heeft geen enkele keer tot echt gevaar geleid. Onze jongens bleven druk zetten, maar echte grote kansen kwamen niet meer. In de slotfase van de wedstrijd kwam toch nog de 4-0 uit een corner: Thomas bracht de bal mooi voor de goal, die vervolgens werd weggekopt door die beer van een verdediger, waarvan wij trouwens vermoedden dat het de assistent trainer was die met de brommer naar Oss was gekomen. Afijn, die weggekopte bal landde voor de voeten van Tygo die zonder twijfel de bal in het Bemmelse net werkte. Deze mooie en welverdiende 4-0 was ook de eindstand.

De Bemmelse leiding was sportief en complimenteerde zowel onze ploeg als de scheidsrechter die de wedstrijd fantastisch heeft geleid. Volgende week reizen we af naar Vierlingsbeek voor een duel tegen Volharding.