TOP JO13-1 wint voor derde keer van RKSV Margriet

Scheidsrechter

J. van Orsouw

Accommodatie

Onbekend

OSS - TOP JO13-1 heeft weer gewonnen. RKSV Margriet JO13-1 moest voor de derde keer het onderspit delven dit seizoen: 4-0.

Hier en daar nog wat rijp op de velden en een lekker zonnetje vormden de basis voor een mooie voetbalochtend. En onze jongens hadden er zin in, want vandaag stonden ze voor de derde keer dit seizoen oog in oog met Margriet. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen met 0-1 (competitie) en 4-0 (beker) en ze waren erop gebrand om deze successen voort te zetten.

Margriet won de toss en Brian Ooms moest het Osse doel verdedigen met een lage zon tegen. Gelukkig was dit de enige winst van Margriet vandaag, want voor de rest was TOP heer en meester in het veld. Net als vorige week stond het team als een huis. Duels werden gewonnen, er werd mooi gecombineerd en dit resulteerde in de eerste minuten al gevaarlijke situaties op voor het geel-zwarte doel. Na 5 minuten was het raak uit de eerste corner; de bal valt in de drukte, wordt door Vic teruggelegd naar Thomas, die zonder te twijfelen verwoestend uithaalt waarna de bal terechtkomt bij Tygo die doeltreffend weet te verlengen: 1-0 voor TOP.

Margriet probeert de druk op te voeren, maar krijgt weinig ruimte. De verdediging van TOP stond ijzersterk en had alles onder controle. Toch lukt het Margriet om over links door te breken en het schot wat volgde, ging rakelings langs het Osse doel. Niet lang hierna  kwam een vrije trap van  'Boom-Boom-Boris' in de 16 meter terecht, waarna Tygo de bal in het net werkt. Helaas werd de goal afgekeurd, ik meen door een handsbal.

Ik zeg "ik meen"... Als verslaggever was het namelijk lastig om alles te volgen. De commentaarpositie was namelijk naast de geel-zwarte dug-out waar de trainer zijn longen uit zijn lijf schreeuwde. Tussen het woeste gebrul door probeerde het publiek zich te focussen op de wedstrijd, die de rust naderde. In een duel gooide Vic zich met gevaar voor eigen leven voor de bal en werd daarbij hard geraakt op zijn bovenbeen. Vanuit de kluts die daarop volgde, kwam de bal bij Raúl terecht. Met een fenomenale actie speelde hij 3 verdedigers uit en werkte de bal fraai over de keeper: 2-0.

Vic kon de wedstrijd niet meer voortzetten en Kian nam zijn plek in. Het publiek dacht dat de scheidsrechter zou fluiten voor de rust. De scheidsrechter had zich echter vergist in de speeltijd en had 35 minuten in gedachten. Het publiek moest zich dus nog even door het geschreeuw vanuit de geel-zwarte dug-out heenwerken.

Na een mooie pass van Tygo op Soufyan ging de bal via een verdediger over de achterlijn. Kian neemt een prachtige corner, die via het hoofd van Raúl recht op de keeper afging. Deze stompte de bal weg, recht op Raúl, die in tweede instantie de bal keurig inschoot. Het applaus overstemde het gevloek en geschreeuw uit de ondertussen bekende hoek en met de 3-0 gingen onze jongens de rust in.

In de tweede helft kwam Margriet wat sterker de kleedkamer uit. Dit resulteerde in na enkele minuten in een corner en een schot op doel, maar gelukkig was Brian alert en kon de bal stoppen. Na 10 minuten spelen kwam Sam het veld in voor Sjoerd, die een prima wedstrijd gespeeld heeft. De wedstrijd ging verder en Margriet stond beter te voetballen dan de eerste helft. Opvallend was, dat het ook stil was vanuit de dug-out. Blijkbaar had deze rust een positieve invloed op het spel van Margriet. Maar ondanks dit bleef TOP de bovenliggende partij; Soufyan schampte de lat en Gürkan werkte na mooi voorbereidend werk van Kian de bal net langs het doel. In de slotfase van de wedstrijd geeft Raúl een mooie pass richting Kian, die de bal meeneemt en met een mooi afstandschot de bal in de lange hoek werkt: 4-0. Dit is tevens de eindstand van deze daverende Osse derby.

Het hele team heeft bijzonder hard gewerkt. Zonder uitzondering straalden alle spelers uit dat ze wilden winnen en wederom complimenten voor de verdediging die alweer de nul heeft gehouden. Proficiat mannen met deze mooie overwinning!

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Erp op het programma, wat tevens de laatste wedstrijd is voor de winterstop.

Basisopstelling:
Brian, Sofian, Jayden, Cas, Sjoerd, Boris, Raúl, Thomas, Soufyan, Tygo, Vic

30' Kian voor Vic

42' Sam voor Sjoerd

50' Gürkan voor Soufyan