26 november 2016 9:00

Accommodatie

Onbekend

TOP JO13-1  vs  Avanti JO13-1

Laatste zaterdag van de maand blijft altijd lastig voor de JO13-1. De helft van de spelers gaat op vrijdagavond op stap in de "Luun" en de andere helft is als ballenjongen of toeschouwer aanwezig bij fcOSS. Dus allemaal (te) laat naar bed en ook nog eens de wedstrijd vervroegd naar 9 uur. Komen de spelers op tijd bij TOP (8uur) en zijn ze wakker als ze het veld op komen ?

Zonder de zieke Boris en met Jayden en Tygo op de bank wordt begonnen aan de wedstrijd. De eerste 5 minuten is het aftasten en nog wat onzuiver aan beide kanten, maar daarna zijn alle spelers van TOP wakker en zijn de spiertjes warm. In de 7? minuut een pass van Thomas op Raul. Die behoudt het overzicht en stuurt Vic met de bal weg. BAM  1-0
Terwijl het publiek nog aan het genieten is van de herhaling volgt meteen de 2-0 in de 8? minuut. Raul stuurt Gurkan met een lange pass de diepte in en die geeft de bal meteen voor alwaar Soufian hem voor het intikken heeft. TOP gaat nog even door met lekker vrij voetballen, combinaties en veel druk wat toch de nodige kansen oplevert waaronder een afstandschot van Sofian en in de 16? minuut een mooie kans voor Kian die waarschijnlijk iets heel moois in gedachten had, maar het lobje werd gepakt door de keeper van Avanti.
Echt tijd om op adem te komen krijgt Avanti niet want in de 25? minuut, een hoge bal voor wordt niet goed verwerkt en de goed doorgelopen Soufian kan hem oppikken en tikt de 3-0 binnen. Nog voor de rust valt ook de 4-0. Kian gaat goed door het 16 meter gebied in, maar wordt neergelegd. Er wordt helaas niet gefloten voor een overtreding en dus is het geen penalty, die hij wel had moeten krijgen. In plaats daarvan wordt de bal wat paniekerig weg geschoten door Avanti en kan de bal alsnog bij Kian in de voeten worden gespeeld, hij aarzelt niet, kapt zijn man uit en laat  met een goed schot de bal in de verre hoek belanden.

Rust stand 4-0

Tijdens de rust bij het inschenken van de koffie en met de donderspeech van de trainer van Avanti op de achtergrond, sta "ik" zei de schrijver, even op te warmen en moed te verzamelen om wederom de vrieskou te trotseren. Heeft hij net de pen uit zijn bevroren handen kunnen halen, gaan de elftallen alweer het veld op voor de tweede helft.

In de rust werden er twee wissels doorgevoerd, Tygo voor Kian en Cas mag plaats maken voor Jayden.

Tweede helft:

Veel tijd kreeg ik niet om te genieten van mijn opgewarmde handen want al meteen in de 32? minuut maakt Gurkan de 5-0.
Avanti komt er niet aan te pas en als ze al op de helft van TOP komen dan staat daar telkens de prima verdediging.
Toch krijgen ze nog een uitgelezen kans om een doelpunt te scoren, maar het schot op doel uit een vrije trap veroorzaakt door Sjoerd wordt gekeerd door Brian, die er erg op gebrand was om wederom nul doelpunten tegen te krijgen.
Zelfs de grensrechter begon te klagen dat hij niets te doen had en uit verveling begon hij zich maar te mengen in de gesprekken op de tribune.
Om het verhaal niet al te lang te maken ( om eerlijk te zijn was de pen bevroren en het notitieblokje viel van ellende uit elkaar), hier een korte opsomming van het restant:
43?  minuut 6-0 door een fraaie goal van Tygo
45?  minuut 7-0 door Soufian met een assist van Vic
55?  minuut 8-0 door Tygo met een assist van Thomas

Ondanks de niet optimale maar wel gezellige voorbereiding op vrijdagavond is het harde werken beloond en heeft het publiek genoten van het vertoonde spel. De trainers kunnen trots zijn dat veel punten waarop getraind is de afgelopen tijd terug te zien waren in het spel. Jongens zet deze goede lijn door en op naar de volgende ontmoeting met Magriet. Voor de derde keer dit seizoen de derby en hopelijk weer met een goed resultaat voor TOP.