TOP JO13-1 wint eerste pot na winterstop met speels gemak

Scheidsrechter

J. v. Orsouw

Accommodatie

Onbekend

OSS - De eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft is door de mannen van TOP JO13-1 winnend afgesloten. Een dapper HVCH werd met ruime cijfers terug naar Heesch gestuurd.

TOP kende op weg naar deze wedstrijd geen ideale voorbereiding. Tijdens de winterstop moest er vanwege de sneeuw vaak uitgeweken worden naar een zaaltraining. Met twee oefenwedstrijden in de benen ging TOP de strijd aan met de gasten uit Heesch. Een erg belangrijke wedstrijd direct na de winterstop. Als je wint haak je direct weer aan, maar bij puntverlies is het zoeken naar de juiste ‘flow’.
De eerste minuten trof TOP een dapper HVCH wat vocht voor wat het waard was. Het duurde dan ook enkele minuten voor TOP de controle en de grip had over de wedstrijd. Het balbezit werd steeds verder uitgebreid wat tevens resulteerde in enkele goede kansen. Toch was TOP ongelukkig in de afronding of trof het de keeper van HVCH op hun pad.
De ban werd gebroken door Soufyan. Een aanval over rechts werd hard voor de goal gebracht door Gürkan waarna de bal via een verdediger plots voor de voeten lag van Soufyan. Zonder aarzelen beukte Soufyan de bal hard tegen de touwen: 1-0. Dit doelpunt gaf de ploeg meer vertrouwen wat resulteerde in veel druk op het Heesche doel. De 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Spits Tygo was er als de kippen bij toen de keeper van HVCH een bal niet onder controle kreeg. Nog voor rust was het de beurt aan de sterk spelende Boris. Uit een vrije trap van zijn voet vloog de bal via een stuit tegen de touwen. Tygo bepaalde de ruststand op 3-0 voor de gastheren door zijn tweede doelpunt van de middag te maken.

Tweede helft
De tweede helft begon TOP met drie verse krachten in het elftal. Sam verving Cas in het hart van de defensie, Vic kwam op ‘zijn’ linksbuiten-positie en Thomas kwam op het middenveld te spelen.
Eenrichtingsverkeer, nog meer dan de eerste helft. Een gehavend HVCH werd met de rug tegen de muur gedrukt en kon enkel hopen op uitvallen via de snelle buitenspelers. TOP bepaalde het tempo en het spel van de wedstrijd. Steeds meer kwam TOP door via de flanken waarna men helaas faalde in de afronding. Soms hoeft het niet mooi maar moet die bal gewoon hard tegen de touwen. Aan het doelsaldo kon namelijk gewerkt worden.
Boris had lak aan het bovenstaande en verlengde met veel gevoel een voorzet van Vic met de hak naar de lange hoek: 5-0. Tot slot bepaalde Tygo met zijn derde doelpunt van de dag de eindstand op 6-0.
Complimenten aan de achterhoede en keeper Brian die weinig kansen weg gaven en wederom de ‘0’ weten te houden.

Trainers, spelers en supporters waren allen tevreden met de overwinning wat de voorbode moet zijn van een mooie tweede seizoenshelft. Zaterdag nemen we het op tegen Bemmel! Een sterke tegenstander die tevens spelen voor de bovenste plekken van de competitie.