Datum

15 oktober 2016 11:00

Accommodatie

Onbekend

OSS - Soms heb je van die wedstrijden waarvan je achteraf zegt: meer zat er misschien niet in. Zo'n wedstrijd speelde TOP JO13-1 zaterdag tegen Union. De wedstrijd eindigde zoals het begon: 0-0.

Soufyan Akodad keerde weer terug in de selectie na enkele weken van blessureleed. De gretigheid spatte ook van de aanvaller af, want hij was al om 08.55 uur bij de club te vinden, terwijl we pas om 09.15 uur aanwezig hoefden te zijn. Complimenten voor Soufyan. Andere spelers kwamen net wel/net niet of zelfs helemaal niet op tijd. Voortaan op tijd vertrekken heren!

Door naar de wedstrijd. Op een wat verouderde en natte kunstgrasmat, waardoor de bal wel érg veel vaart kreeg, had TOP het in het begin moeilijk. Union begon fel aan de wedstrijd en zette TOP met de rug tegen de muur. Dit leidde tot veel onoverzichtelijke situatie voor het doel van Brian Ooms, maar de verdediging wist van geen wijken. Met gevaar voor eigen leven doken de TOPpers voor elke bal die op doel werd geschoten. En mocht er een bal tussendoor schieten, dan was daar Brian nog altijd. Aan de andere kant kwam TOP er eigenlijk niet uit, complimenten voor Union. Zonder kleerscheuren werd de rust gehaald: 0-0.

In de rust werd er het nodige omgezet en dus ook veel gepraat. Ja, Union was beter, maar het stond nog steeds 0-0. Alle kans dus nog voor de Ossenaren die zich in de tweede helft graag wilden laten zien. Iets wat ze ook deden. De weer als vanouds sleurende Tygo Vos en middenvelder Sjoerd Spijkers werden van het veld gehaald, voor hen kwamen Boris Pelgrum en Sofian Janssen.

De tweede helft was meer in balans. TOP had meer grip op de gastheren en de gastheren kwamen niet meer door de Osse verdediging heen. Slechts wat schoten van afstand en doorschietende voorzetten, maar meer niet. Aan de andere kant kwam TOP er wél uit. En hoe! Vic van Houwelingen, die een prima tweede helft speelde, werd weggestuurd door het middenveld (waar Thomas van Druten en Kian van Wanrooij zich weer van hun beste kant lieten zien), liet iedereen de hielen zien en ging alleen op de doelman af. Op twintig meter van het doel werd hij echter bij zijn shirt vastgegrepen door een achtervolger en tot stoppen gebracht. En iedereen weet dat een doorgebroken speler rood is, maar helaas de scheidsrechter niet. Slechts een vrije trap kreeg TOP en die werd over het Maldense doel geschoten door Raúl Konings. Na de wedstrijd zei de scheids: 'Welke doorgebroken speler?'

Maar oké, we gaan door met het verslag. Een kwartier voor tijd kwam Soufyan het veld in, een leuk moment voor de speler die wat weekjes verplicht toe moest kijken. De hard werkende Gürkan Kartal moest wijken voor Soufyan. Een paar keer leken Souf en Vic in stelling te worden gebracht, maar de bal schoot steeds net iets te ver door voor de twee buitenspelers. Vic kreeg nog wel een goede kans op 0-1 nadat hij de verdedigers weer te snel af was, maar de boomlange doelman kon fraai redding brengen op zijn schot. Vlak voor tijd profiteerden Vic en Raúl nog bijna van een foute uittrap van de doelman, maar het schot van Raúl op aangeven van Vic werd geblokkeerd door een verdediger van Union. Aan de andere kant hielden Brian en verdedigers Sofian, Cas Snoeks, Jayden Tan en Sam van de Jagt goed stand waardoor het 0-0 bleef. Een hardbevochten puntje tegen een goede tegenstander. In de tweede helft werd er beter gespeeld dan in de eerste helft, maar over heel de wedstrijd werd er in ieder geval weer heel hard gewerkt!

Na zeven wedstrijden heeft TOP 13 punten. Na een bliksemstart met vier overwinningen volgden er twee vervelende, en onnodige, nederlagen. Dit puntje toont in ieder geval herstel aan, maar het spel de afgelopen weken is in ieder geval niet achteruit gegaan. Elke week laat de ploeg zien bovenin mee te kunnen doen, prima mannen!