TOP JO13-1 verliest ongelukkig van Emplina JO13-1: 0-2

Datum

8 oktober 2016 10:30

Accommodatie

Onbekend

OSS - Helaas, TOP JO13-1 heeft de tweede nederlaag van het seizoen moeten lijden. Een goed spelend team verloor zéér ongelukkig met 0-2 van Emplina.

Na een week waarin de voorbereiding niet optimaal was door geblesseerden, zieken en/of schoolkamp, was het afwachten wat het elftal vandaag zou gaan doen. TOP begon dan ook voorzichtig en probeerde van achteruit op te bouwen met rust aan de bal en op deze manier het spel te controleren.

Emplina had zijn huiswerk goed gedaan en stond verdedigend sterk. Door het sterke middenveld van TOP en korte spel zat er voor Emplina niet veel anders op dan de lange bal te hanteren en het middenveld over te slaan. Zo bleek al in de 7e minuut toen met een lange trap naar voren getest werd of de TOP verdediging wakker was. Jayden stond goed op te letten en wist de bal tijdig te onderscheppen en af te leveren bij Gürkan , die vervolgens de turbo aanzette en met een lange rush over de rechterkant tot aan de achterlijn wist te komen. Helaas was het schot wat volgde iets tussen een voorzet en een schot op doel in, waardoor de goed inlopende Vic er net niet bij kon.

In de tiende minuut was er wederom een lange bal van Emplina en zowaar een voorzet, maar deze keer stond Sam goed te verdedigen en wist de bal naar links weg te werken en tot aan Vic te brengen. Vic wist tot aan de achterlijn te komen waar hij net buiten de 16 werd neergehaald. Mooie plek voor Thomas om de vrije trap te nemen, maar de keeper van Emplina zat er goed bij en stompte de bal weg voor de voeten van Kian, die meteen uithaalde maar helaas voorlangs schoot.

Het zelfvertrouwen groeide en TOP bleef de druk opvoeren wat resulteerde in 2 kansen. In de 15e minuut een voorzet van Boris gevolgd door een schot van Kian dat net overging. En in de 16e minuut een overtreding waardoor het 'kanon' Boris wederom in stelling werd gebracht. Ook nu stond de zeer sterke keeper van Emplina op te letten en stompte de bal goed weg ondanks de botsing die volgde tussen de keeper en Tygo.

Emplina bleef goed voetballen ondanks de druk en er worden dan ook heel wat fysieke en stevige duels uitgevochten op de helft van Emplina. Met nog 5 minuten op de klok tot aan de rust, een geweldig mooie actie van Kian die met een dubbele Zidane , 2 man weet uit te spelen. Dit tot frustratie bij de middenvelder van Emplina. Die dus maar weer een vrijetrap weg geeft om dat vervelende blonde mannetje met nummer 6 te stoppen. Nog maar eens de lange bal naar voren door Emplina, maar goed uitkomen van Brian die met een sliding de bal voor de voeten van de nummer 9 wegmaait. Op slag van rust nog een corner voor TOP , maar helaas wordt deze net overgekopt.
Ruststand 0-0. Een goede eerste helft waarbij Emplina nauwelijks kansen heeft gekregen en TOP mooi voetbal liet zien met opbouwen vanuit achter en flinke druk naar voren.

In de rust werden er twee wissels doorgevoerd, Raul voor Boris en Sofian moest plaats maken voor Sjoerd. Dit betekende ook dat Gurkan verhuisde naar de rechtsachter positie.

Tweede helft:
Helaas ging het daarna even mis voor TOP. Een terugspeelbal werd door Brian niet hard genoeg uitgetrapt en Emplina kon de bal onderscheppen. De boomlange nummer 13 pikt de bal op en legt de bal tussen een verdediger en de keeper in, beiden grijpen niet in waardoor de bal op knullige wijze in het doel belandt. 33ste minuut 0-1.
Een flinke tegenvaller, maar TOP geeft niet op en gaat verder waar het gebleven was, met goed voetbal en rustig opbouwen. Tenslotte is er nog tijd genoeg om wat aan de stand te doen. Raul geeft in de 36ste minuut een mooie voorzet op het hoofd van Vic, maar wederom zat de keeper van Emplina ertussen en hij kon de bal nog net genoeg beroeren om hem via de paal uit het net te houden. TOP blijft keurig opbouwen vanuit het midden via Thomas en Kian en vindt steeds vaker Raúl op de rechterkant vanwaaruit deze de ene naar de andere voorzet kan geven. Een kopbal recht op de keeper of te hard over alles en iedereen heen... het wil maar niet lukken om het net te vinden. In de 50ste minuut gaat de bal naar Raúl die nogmaals probeert om buitenlangs op te komen, maar deze keer wordt hij op harde wijze neergehaald (een rode kaart waardig). Ook de poging uit deze vrij trap levert niet het gewenste resultaat en een snelle uitbraak van Emplina is op handen. Gelukkig staat daar Sam die, zij het met een overtreding, de aanval eruit haalt.

Met nog 6 minuten te spelen besluiten de trainers om "All-In" te gaan en halen Gurkan (verdediging) naar de kant voor een extra aanvaller Tygo. Emplina kan niets ondernemen tegen de toenemende druk en de jacht op de gelijkmaker is geopend.. totdat..

Een lange bal van de keeper naar voren en achterbal. Onder de tijdsdruk probeert Brian het spel snel te hervatten maar een uittrap richting linksmidden mist de kracht en wordt onderschept door de nummer 13 van Emplina die vervolgens fraai de trekker overhaalt en de bal in de verre bovenhoek laat belanden en zo de eindstand op 0-2 brengt.

Helaas is vandaag het harde werken niet beloond, maar heeft het publiek wel genoten van het vertoonde spel.