Datum

1 oktober 2016 11:15

Accommodatie

Onbekend

ROSMALEN – TOP JO13-1 is de ongeslagen status kwijt. In Rosmalen verloor het met 1-0 van OJC Rosmalen JO13-1

Vandaag stond er een topper in de derde divisie op het programma. De nummer 1, TOP JO13-1, was na vier wedstrijden nog ongeslagen. De nummer 2, OJC Rosmalen JO13-1, speelde een wedstrijd gelijk en won er drie. Vandaag speelde ze in Rosmalen tegen elkaar. De trainers van TOP wisten hoe OJC zou gaan spelen, dus na een uitgebreide uitleg in de kleedkamer en de warming-up konden de mannen de strijd aan. De eerste helft was OJC de bovenliggende ploeg. TOP had in het begin af en toe moeite met de twee centrale verdedigers die graag met de bal aan de voet het middenveld in dribbelden. Maar tot echte kansen leidde het vele balbezit van de ploeg uit Rosmalen niet, op één moment na. De rechtsbuiten van OJC zette met een goede voorzet een doorgeschoven middenvelder helemaal vrij voor keeper Brian Ooms, maar gelukkig voor TOP was de middenvelder te haastig en schoot de bal over.

Tweede helft
De tweede helft was enkele minuten bezig en uit het niets kwam de bal voor de voeten van een speler van OJC die de bal rustig bij de tweede paal in de goal schoot: 1-0 OJC. TOP was niet bij machte om het initiatief te krijgen. Zodoende werd er besloten om 4-4-2 te gaan spelen in plaats van 4-3-3 om zo op de snelheid van Vic van Houwelingen en Gürkan Kartal te gokken. Deze omzet pakte goed uit en TOP kreeg meer greep op de wedstrijd. Dit resulteerde snel in een kans voor Thomas van Druten. Met een knappe voetbeweging speelde hij zich vrij en schoot op goal, helaas miste zijn schot de kracht om echt gevaarlijk te worden. Kort daarna kreeg TOP een corner. Deze werd weggehaald door OJC en viel voor de voeten van Thomas, maar helaas ging ook deze bal net mis. Daarna werden we nog twee keer gevaarlijk door de pijlsnelle Gürkan. Na twee goede dribbels schoot hij op doel, maar de schoten waren niet goed genoeg voor een doelpunt. Daarna probeerde TOP het nog met een paar vrije trappen, maar die werden niet echt gevaarlijk. In de laatste minuut leverde een vrije trap wel een corner op. Na een goede corner kreeg Gürkan de bal, hij draaide weg en werd tegen zijn enkel geschopt. De scheids floot en even dachten we dat TOP een penalty kreeg. Maar de scheids besloot tegen Gürkan te fluiten. Niemand weet waarom, maar een feit was dat OJC een vrije trap kreeg. Meteen toen de vrije trap genomen werd, floot de scheids af. Eervol ten onder.

Na de bidons en keeperhandschoenen die door de lucht vlogen te hebben ontweken, hebben de trainers de teleurgestelde spelers een heel dik compliment gemaakt voor de strijd en passie die de mannen hebben laten zien. Er is nog niks verloren, TOP staat maar een punt achter OJC. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Emplina. Opnieuw een mooie strijd voor de 3 punten.