Gemakkelijke overwinning voor TOP JO13-1

Scheidsrechter

Kleijn, Th. de

Accommodatie

Onbekend

OSS - TOP JO13-1 heeft de vierde wedstrijd van het seizoen ook gewonnen. In Oss moest Volharding het onderspit delven: 4-0.

Na de hard bevochten overwinning van vorige week uit tegen SC Bemmel JO13-1 (0-2) was het deze week zaak om de koppositie te behouden tegen Volharding. Onderschatting lag op de loer, maar dit werd vooraf door de trainers benadrukt en uit de hoofden van de spelers verbannen.

Dit was ook duidelijk zichtbaar bij de start van de wedstrijd want na 33 seconden lag de eerste bal al in het net achter de doelman van Volharding. Een mooie aanval werd gedecideerd afgewerkt door Raúl Konings.  Trainer Leon kon al lekker achterover leunen en zijn slechte gevoel vooraf kon meteen de vuilnisbak in.

De Osse jongens bleven de druk er goed op houden, wat resulteerde in een aantal kansen. In de 8ste  minuut was er een schitterende aanval over de linkerflank, Kian van Wanrooij stuurde Vic van Houwelingen de diepte in en de voorzet richting Tygo Vos was perfect op maat. Helaas werd het schot gesmoord in de kluwen van verdedigers.

In de 13de minuut kwam daar, na wederom goed werk op het middenveld, de inkrullende bal van Kian richting Thomas van Druten. Hij wilde de bal met zijn metalen schoen tegen het net knallen, waar een kopbal de betere keus was geweest.

Maar de storm richting het doel van de tegenstander bleef nog even aanhouden. Meerdere vrije trappen van Boris Pelgrum werden op een haar na gemist en het was wachten op de tweede treffer.

Deze kwam uiteindelijk in de 17de minuut, nadat de keeper zich verkeek op een schot uit de tweede lijn van Raúl: 2-0.

Zo gingen de Toppers rusten na een goede 1ste helft om vervolgens weer lekker fel de kleedkamer uit te komen.

Wat na één minuut in de eerste helft wel lukte, was bijna weer gelukt in de tweede helft, helaas kwam de bal van Boris Pelgrum op de dwarsligger terecht en bleef het doelpunt uit.

Het verzorgde spel werd iets onrustiger in de tweede helft, maar Volharding kwam er totaal niet aan te pas. Als zij überhaupt al over de middenlijn kwamen, stonden daar onze bikkels als een blok te verdedigen: nog geen doelpunt tegen in vier wedstrijden is zeker een compliment waard.

De tweede helft hebben Siem Kok en Halil Demirhan van de JO12 laten zien waarom zij gevraagd werden om met de JO13-1 mee te mogen. In de 44ste minuut was Siem zelfs dicht bij een doelpunt nadat hij op een dieptebal van Boris een goed schot produceerde, maar deze kwam helaas net in het zijnet.

Maar het spelbeeld was niet anders dan in de eerste helft. De druk bleef toenemen en na een aantal net-niet doelpunten (Vic, Raúl en Thomas ) kwam in de 60ste minuut dan toch de 3 – 0. Wederom was Vic de aangever en Thomas de afmaker.

Het toetje werd verzorgd door Cas Snoeks, die in de allerlaatste minuut een corner snoeihard in de touwen kopte.