Datum

17 september 2016 11:45

Accommodatie

Onbekend

Ook de derde wedstrijd van het seizoen is gewonnen door TOP JO13-1. In en bij Bemmel werd er na een zware wedstrijd met 0-2 gewonnen.

Het weer was goed, de trainers goed voorbereid en de jongens gemotiveerd. Kortom; ideale omstandigheden voor een lekker potje voetbal tegen Bemmel. De realiteit was echter anders... Vanaf de aftrap was het Bemmel dat domineerde. Met goed positiespel en veel duelkracht waren de Gelderlanders in de eerste helft de bovenliggende ploeg. In de eerste minuten resulteerde dit direct in een afstandsschot, wat maar net over de lat van doelman Brian Ooms zeilde.

Na de eerste schrik kwamen onze jongens langzaam in de wedstrijd. Kian van Wanrooij kreeg de bal goed voor zijn voet en kon uithalen, maar miste het Bemmelse doel. Maar Bemmel bouwde goed op en was keer op keer gevaarlijk. Op de rand van onze 16 kwam de spits van Bemmel tot een hard schot, wat door Thomas van Druten met gevaar voor eigen leven werd geblokt. Onze verdedigers hadden hun handen vol en na een goed kwartier spelen leidde dit tot een overtreding van Sam van der Jagt. Bemmel kreeg de bal mooi voor de goal, maar gelukkig pakte Brian de bal goed uit de lucht.

Niet lang daarna gaf Raúl Konings vanaf het middenveld een prachtige diepe pass richting de hoek naar Kian, die met een mooie voorzet het hoofd van Vic van Houwelingen bereikte. De Bemmelse doelman had het nakijken en het scorebord gaf 0-1 aan. Vrijwel direct daarna was het Bemmel dat uitbrak en een hard afstandschot belande via de vingertoppen van Brian op de lat. Dit leidde weer tot een mooie aanval waarbij de bal via Raúl en Kian bij Vic belandde, maar de Bemmelse verdediging stond goed op zijn plek. Na 30 minuten gingen onze jongens met 0-1 de rust in, wat eigenlijk tegen de verhoudingen in was. TOP had moeite met de inschuivende man van achteruit en de trainers moesten ingrijpen om het tij te keren.

De tweede helft was heel anders dan de eerste; de tactische aanwijzingen van de trainers in de rust waren goed geland bij de spelers van TOP. Er werden meer duels gewonnen en Bemmel kreeg nauwelijks nog kansen. De enkele keren dat Bemmel gevaarlijk werd, waren onze verdedigers alert en wisten het spel om te draaien. Het betere van de kansen was voor de Osse ploeg. Na 10 minuten spelen veroverde Vic de bal van een Bemmelse verdediger, legde af op Kian die vervolgens de lat boven de Bemmelse doelman deed trillen, maar de bal belandde helaas niet in het net.

TOP werd steeds sterker en had volop kansen, maar kwam niet tot scoren. In de slotfase van de tweede helft ging Vic alleen op de keeper af, die ver voor zijn doel stond. Vic schoot van afstand over de keeper, maar de bal ging net naast. Dit was de beste kans om tot 0-2 te komen en de zenuwen wat rust te geven. Zeker in de laatste minuten steeg de spanning tot ongekende hoogten. Een aanval van Bemmel wordt door Boris Pelgrum gesmoord door de bal achter te koppen. De corner die hieruit volgde, landt voor de voeten van een Bemmelse aanvaller die vastberaden was om de achterstand op te heffen. Het schot wat volgde, zeilde met grote snelheid net voor het Osse doel langs.

De scheidsrechter, die een prima wedstrijd floot, liet na het aflopen van de officiële speeltijd lang doorspelen en iedereen zat met klamme handen aan zijn stoeltje gekluisterd. Bemmel zette vol druk waardoor achterin wat ruimte ontstond. Ver in blessuretijd werd op het middenveld geprofiteerd door Sjoerd Spijkers, die de bal slim naar Thomas speelde. Thomas behield het overzicht, zag Kian vertrekken en gaf de bal prachtig mee. En eindelijk, ja eindelijk, was daar dat lang gekoesterde doelpunt waar Kian zo naar verlangde. In eerste instantie hield de keeper het schot van Kian tegen, maar kon de bal niet klemmen, waarna Kian de bal meenam, aanhaalde en de 0-2 op het scorebord noteerde. Al met al een prachtige overwinning, die door hard werken en tactisch spel drie punten opgeleverd heeft voor TOP.

Volgende week ontvangen onze jongens Volharding JO13-1 op het Osse kunstgras.

Opstelling: Brian Ooms, Gürkan Kartal (47. Sofian Janssen), Jayden Tan, Cas Snoeks, Sam van der Jagt, Sjoerd Spijkers, Kian van Wanrooij, Thomas van Druten (45. Boris Pelgrum), Soufyan Akodad (31. Tygo Vos), Raúl Konings (55. Thomas van Druten), Vic van Houwelingen.