TOP JO13-1 blijft ongeslagen na ruime winst op Erp

Datum

10 september 2016 10:30

Accommodatie

Onbekend

OSS – Ook speelronde 2 van de competitie heeft TOP JO13-1 winnend weten af te sluiten. Erp was simpelweg een maatje te klein voor de Ossenaren die zo koploper blijven van de competitie: 9-0.

TOP begon fel aan de wedstrijd en het was Vic van Houwelingen die al na vijf minuten spelen alert reageerde bij een voorzet: 1-0. Wat volgde was eenrichtingsverkeer richting het doel van Erp. Als team werd er met name de eerste fase van de eerste helft goed druk vooruit gezet bij de opbouw van Erp. Hierdoor kwam het middenveld van TOP vaak in balbezit en wist het regelmatig de vrije man te vinden op de flanken. Zo kon Vic op aangegeven van Kian van Wanrooij de 2-0 op zijn naam zetten na 10 minuten speeltijd. Enkele minuten later stoomde linksback Sam van der Jagt op en vond met een mooie crosspass de diepgaande Raúl Konings. Deze ruimte werd Raúl aangeboden door spits Soufyan Akodad die beide centrale verdedigers van Erp hiermee uit positie bracht. Raúl wist vervolgens met een strak schot van 20 meter de bovenhoek te vinden: 3-0. Niet veel later kogelde Sjoerd Spijkers de 4-0 achter de doelman van Erp na een combinatie met Vic. Nog voor de theepauze voerde Raúl zijn competitietotaal op naar drie treffers en scoorde Soufian de 6-0 nadat hij zich knap had vrijgespeeld van zijn directe mandekker. De laatste tien minuten van de eerste helft wist SV TOP niet meer te scoren mede doordat het positiespel plaats maakte voor dribbels en acties.

In de rust hamerden Ramon, Leon en Roel op het positiespel van de ploeg. Elkaar hard blijven inspelen in een hoog tempo om zo Erp helemaal te ‘slopen’. Daarbij denkend aan het doelsaldo waaraan gewerkt kon worden.

Tweede helft
Erp kwam met wat meer lef uit de kleedkamer en weerde zich de eerste fase van de tweede helft knap tegen de vele aanvallen van TOP.  De Ossenaren kwamen door een dood spelmoment over deze situatie heen. Na een overtreding op Kian kon Boris Pelgrum aanleggen voor een vrije trap van 30 meter. Met een strakke wreeftrap wist hij het net te vinden boven de graaiende handen van de doelman van Erp: 7-0. Invaller Thomas van Druten werkte hard als spits en dat werd beloond. Sjoerd kon een voorzet geven vanaf de linkerflank waarna Thomas doeltreffend afrondde. Een andere invaller pikte ook zijn doelpuntje mee. Gürkan Kartal scoorde na een steekpass door net wat sneller te reageren dan de uitkomende doelman: 9-0. TOP ging hierna op zoek naar de 10-0 maar vond die niet. Het bleef zodoende bij een prachtige 9-0 overwinning in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Complimenten ook aan de verdedigers en doelman Brian Ooms door geconcentreerd te blijven spelen en de heilige ‘0’ voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd vast te houden.

Volgende week reist TOP als koploper af naar Bemmel.

Opstelling: Brian Ooms, Sofian Jansen, Jayden Tan, Cas Snoeks, Sam van der Jagt (40. Kian van Wanrooij), Sjoerd Spijkers, Boris Pelgrum, Raúl Konings (50. Tygo Vos), Kian van Wanrooij (30. Gürkan Kartal), Soufyan Akodad (30. Thomas van Druten), Vic van Houwelingen (55. Soufyan Akodad)