Scheidsrechter

J. v. Orsouw

Accommodatie

Onbekend

OSS - Na de goede overwinning van vorige week op ESA (0-2 in Arnhem) hebben onze jongens de zegereeks doorgetrokken. Zaterdag is er door wederom hard werken en goed samenspel een klinkende zege behaald op het altijd lastige Margriet.

De wedstrijd begon gelijkwaardig waarbij Margriet enig overwicht had in de eerste 10 minuten, wat echter niet leidde tot kansen. Geleidelijk aan kwamen onze jongens beter in hun spel en werd Margriet teruggedrongen op eigen helft.

Na stevig druk op het doel van Margriet was het via een kopbal van Tygo Vos bijna raak, maar de bal werd op miraculeuze wijze uit het doel gekopt door een verdediger. In de 20e minuut was het uiteindelijk toch raak door een doelpunt van Boris Pelgrum. Was hij zijn ijzersterke trap van voorgaande seizoenen even kwijt, dit keer had hij deze weer teruggevonden en haalde van 35 meter afstand verwoestend uit, 1-0.

De scheidsrechter was erg streng op het vasthouden van de tegenstander en daarom werd er in de 30e minuut weer een vrije trap toegekend aan TOP. Nog stralend van zijn eerste doelpunt nam Boris weer plaats achter de bal en herhaalde zijn kunststukje nogmaals. Dit keer van ongeveer 25 meter werd er afgedrukt en via een venijnige stuit belandde de bal onder de lat, 2-0. De spelers gingen met een verdiende voorsprong de rust in.

Tweede helft
Na de thee kwamen ze gedreven terug het veld op om te kijken of de 6-0 (goed voor overwinteren in de beker) haalbaar was. Er volgden enkele mooie aanvallen via flitsend samenspel over de vleugel, maar de 3-0 kwam pas uit de zoveelste corner. Thomas van Druten was met een slim strak schot vanaf de zestien trefzeker. De spelers van TOP kregen vleugels en Margriet kwam er niet meer aan te pas. Er werden een paar spelers gewisseld, maar ook zij zorgden niet voor aanvallende impulsen. En mocht Margriet een keer richting het strafschopgebied van TOP komen, dan stond er weer de ijzersterke verdediging die er voor zorgde dat iedere ijdele hoop om zeep werd gebracht.

In het slotstuk van de wedstrijd werd de druk nog eenmaal opgevoerd wat resulteerde in de mooiste goal van de middag. Raúl Konings kreeg de bal aangespeeld op de rechterflank en met een weergaloze actie speelde hij zijn tegenstander uit en scoorde met een messiaanse lob vanaf de rand zestien. Hier bleef het echter bij en met deze sterke overwinning konden onze jongens toch nog enigszins met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.

Volgende week hopelijk weer een overwinning in de competitie tegen Avanti en daarna komt Margriet weer op bezoek.