Datum

22 oktober 2016 11:30

Accommodatie

Onbekend

OSS – TOP JO13-1 heeft het bekerduel in Schaijk nipt gewonnen van vv DAW. Een doelpunt van Raúl Konings was voldoende voor de eerste driepunter in het bekertoernooi.

TOP reisde niet compleet af naar Schaijk. Sam van der Jagt en Gürkan Kartal genoten van hun welverdiende herfstvakantie, terwijl Sjoerd Spijkers niet helemaal fit was en daarom plaatsnam op de reservebank. Daarnaast bracht een groot deel van de selectie de avond voor wedstrijddag een bezoekje aan de Lunenburg. Met vele pretoogjes en vermoeide koppies trok men dus de schoenen aan voor een bekerduel tegen het stugge DAW.

Het begin van de wedstrijd was rommelig. TOP probeerde het vertrouwde positiespel te spelen, maar doordat het in een laag tempo was, kwam DAW geen moment in de problemen. Wellicht had dat lage tempo te maken met de eerdergenoemde Lunenburg… Enfin. De wedstrijd vorderde en TOP werd nauwkeuriger in de passing en verlegde regelmatig het spel op de helft van DAW. Dit leidde ook het enige doelpunt van de wedstrijd in. Stopper Cas Snoeks zette de spits opzij en opende rechtstreeks op linksbuiten Vic van Houwelingen. Vic wist met een simpele voetbeweging Raúl Konings vrij te zetten op ‘randje zestien’. Met een geplaatst schot in de benedenhoek zette Raul zijn team op voorsprong wat zorgde voor bevrijding en opluchting bij de meegereisde supporters.

In de rust brachten de trainers Matthijs van der Heijden van JO12 binnen de lijnen. Matthijs was zo vrij de JO13-1 te versterken vanwege de personele problemen. Als linksback speelde Matthijs een prima tweede helft met enkele goede onderscheppingen en mooie passjes richting de voorhoede.

De tweede helft kwam DAW wat feller uit de startblokken dan TOP. Met fysieke strijd en vele duels probeerde de ploeg uit Schaijk wat te forceren. TOP herstelde zich prima daarvan en kwam de tweede helft nauwelijks in de problemen. Diverse kansen werden om zeep geholpen door onder meer te lang te wachten met schieten of de actie te ver door te drijven. Aan de andere kant stompte doelman Brian Ooms een gevaarlijke voorzet in de slotfase uit zijn doelgebied waardoor de wedstrijd eindigde in een nipte overwinning voor TOP.

Volgende week speelt SV TOP een derby voor de competitie tegen HVCH.

Opstelling:  Brian Ooms, Sofian Janssen, Jayden Tan, Cas Snoeks (Sjoerd Spijkers), Kian van Wanrooij (Vic van Houwelingen), Raul Konings, Boris Pelgrum, Thomas van Druten, Vic van Houwelingen (Matthijs van der Heijden), Soufian Akodad, Tygo Vos