svTOP JO11.1 stapje dichterbij volgende bekerronde.

Datum

17 september 2016 10:30

Accommodatie

Onbekend

Vanwege ziekte kon mede-leider Marc (beterschap) en de geblesseerde Stijn (een goed herstel) er niet bij zijn / of mee doen. Wel was er mede-leider Youp en Peter, die de wedstrijd later in goede banen zou fluiten (nog bedankt). Van de tegenstander wisten we alleen dat ze ook hun 1e bekerwedstrijd, net al wij,  gewonnen hadden. Dus het zou een spannende partij kunnen gaan worden, wat later ook bleek.

Net zoals vorig week was het elkaar weer aftasten, met heen en weer toch aanvallend voetbal, al was Nulandia gevaarlijker door hun goede middenvelder, die steeds over links, gevaarlijk opkwam. Een zelfde speler, zoals we ook vorige week tegen kwamen. Onze verdediging met Ibe, Ibrahim (en in mindere mate Thijmen) hadden veel moeite met hem, maar gelukkig stond onze keeper Olaf weer paraat en bleven doelpunten uit. Wij zetten daar enkele wel gevaarlijke voorzetten en corners tegenover. Een van die corners, in de 14e minuut,  kopte Mats prachtig in, 1-0. Maar in de 25e minuut  werd het door het “enigste smetje”  van de weer goed keepende Olaf 1-1, omdat hij veel te ver voor zijn doel stond. Intussen kwam Rami er in voor Ibrahim en Thijs voor Mats, wat altijd voor enige verwarring zorgt. Andi had het door en zorgde samen met de “weer” hard werkende Cinar voor het nodige evenwicht. We kwamen zelfs in de 29e minuut weer aan de leiding toen Andi een prachtpass gaf aan Nigel, die de bal controleerde en met “links” de keeper vanaf een meter of 10 met een hoge bal kansloos liet, 2-1. Op rechts voorin had Bas een paar keer een goede korte voorzet, maar was niemand om het af te ronden.

De 2e helft bleef Cinar en Ibe achter voor Ibrahim en Mats. In de 35e minuut was het Bas die toch ook weer uit een corner de “veilige” !!!  3-1 binnen werkte. Maar niets bleek minder waar, want 2 minuten later maakte het niet opgevende Nulandia er weer 3-2 van. Inmiddels werden de goed hun taak uitvoerende Thijmen en Bas vervangen. De tegenstander bleef komen en komen, maar was het de altijd rustige Rami,  en de zich goed herstelde (en nu op “zijn” plek staande) Ibrahim en de weer ingevallen, nu “getergde” Ibe en natuurlijk Olaf, die niets meer toe lieten. Ook de weer ingevallen Cinar en de steeds meer “door hebbende” Thijs bleven gaten dicht lopen. Het was Nigel die met een “droge knal” in de uiterste boven hoek de wedstrijd besliste, 4-2.

Jongens, Leiders, Proficiat en kunnen we nu gaan uitkijken naar de 3e en beslissende wedstrijd voor de beker, wel pas zaterdag 29 oktober, UIT tegen Oss20 JO11.1. Maar … eerst zaterdag 24-09-2016 de eerste competitie-wedstrijd tegen het “voor ons al bekende” leuk spelende Prinse Irene JO11.1.