Datum

26 oktober 2013 12:30

Accommodatie

Onbekend

Voetbal kan verbroederen, is soms net kunst, geeft aanleiding tot veel gesprekken, kan ergeren, zelfs irriteren, maar kan ook blijdschap verschaffen. En soms kan voetbal hoop en kracht geven. De spelers van SV TOP B2 hebben dat laatste gelukkig goed door. Zij brachten zaterdag –in de pauze van de wedstrijd tegen HCVH B2- een mooi en emotioneel eerbetoon aan de zwaar zieke opa van Ward. Deze hommage eerbetoon vormde het hoogtepunt van de wedstrijd die overigens nipt werd gewonnen: 4-3.

Het zijn van momenten van kameraadschap die voetbal mooi kunnen maken. Dan telt een betreurde wissel, een verliespartij, slechte beslissing van de scheidsrechter, een matig geslaagde actie of een wild om zich heen schoppende tegenstander niet meer. De B2 van SV TOP liet zich zaterdag van haar beste kant zien. Het was mooi en stemmig. Hulde jongens! Ik hoop dat de opa van Ward er veel steun van zal ondervinden.

Sowieso was SV TOP B2 zaterdag in vorm, althans bepaalde delen van de wedstrijd tegen HCVH. In het begin van de eerste helft leek het een makkie te worden. Na vijf minuten kwam SV TOP B2 op een verdiende voorsprong na doorzetten van Nelson die een schot afvoerde op de wat weifelende keeper. Het stuiterballetje verraste hem volkomen: 1-0. En SV TOP zetten lekker door. Dat leidde tot verschillende kansen, waaronder die na een gave voorzet van Bram die Demi voor het inkoppen had. Helaas.

Qu maakte de 2-0 na een schot dat de keeper eigenlijk makkelijk had kunnen keren. Daarna creëerde ook Demi nog een paar kansjes. Bram dolde zijn tegenstander en zette mooi voor; maar Nelson kwam net te kort. Om vervolgens nog in dezelfde minuut wel het net te vinden: 3-0. Dan zou je zeggen: ‘een gespeelde wedstrijd’. Maar niets was minder waar. SV TOP B2 kwam zelfs nog zwaar in de verdrukking. Na een schitterende kopbal kwam HVCH met de 3-1 op de borden steeds beter in de wedstrijd. Zeker toen, na een corner, de bal niet goed werd weggewerkt: 3-2.

Ook na de rust leek SV TOP de wedstrijd naar zich toe te trekken. Van scoren kwam het echter niet. HVCH nam die rol wel op zich. De snelle buitenman –ook regelmatig opduikend als spits- dook weer eens gevaarlijk op voor de goal en zeker toen er niet goed werd ingegrepen maakte hij de gelijkmaker: 3-3. Over en weer waren er vervolgens kansen. HVCH kopte nog een keer op de paal. Na een verre uittrap van Samed tikte Demi heel attent de winnende goal binnen 4-3. Een mooie opsteker die het team kan gebruiken in deze zware competitie.