TOP D1 verliest na spannend duel van NEC D1: 2-3

Scheidsrechter

Vereniging stelt sr aan, .

Accommodatie

Onbekend

OSS - De derde thuiswedstrijd van het seizoen van TOP D1 is met 2-3 verloren van NEC D1. Twee keer namen de TOPpers de leiding, maar op het einde stond de ploeg desondanks met lege handen. Drie weggegeven doelpunten zorgden voor het verlies van een team dat wel heel erg hard werkte.

Vlak voor de aftrap een vervelend momentje voor de D1 toen Thomas van Druten niet fit genoeg bleek om te spelen. Het een en ander werd omgegooid en uiteindelijk verhuisde Sam van der Jagt van linksbuiten naar linksback en ging Sjoerd Spijkers centraal spelen naast captain Cas Snoeks waardoor Stijn Langstraat naar rechtsback verhuisde. NEC D1 was geen onbekende voor de D1, want in de eerste bekerwedstrijd ging de D1 met 9-0 onderuit. Toen was echter driekwart van het team nog op vakantie/weekendje weg en die wedstrijd is niet representatief te noemen. Nu was het niveauverschil iets minder groot, al bleek NEC vooral fysiek de sterkere te zijn met veel tweedejaars en daarnaast heeft NEC gewoon hartstikke veel kwaliteit. Grote kansen leverde dit echter niet op voor de gasten uit Nijmegen en aan de andere kant deed TOP ook goed mee. Na tien minuten zorgde dit voor de fraaie openingstreffer. Een vrije trap van Sjoerd kwam uit bij Vic van Houwelingen die zijn tegenstander te kijk zette en vervolgens voorgaf naar het strafschopgebied van NEC. Kian van Wanrooij sprong daar als een duveltje uit een doosje tevoorschijn, kroop voor zijn man en liftte de bal fraai over de graaiende handen van de doelman: 1-0. NEC leek hierna wakker te zijn geschud, maar voetballend kwam de ploeg er steeds net niet doorheen. Het laatste zetje tot een grote kans kon steeds voorkomen worden door TOP. NEC kon echter wel op individuele kwaliteit steeds een aantal spelers passeren, maar grote kansen kwamen er niet. De grootste kansen kwamen, van de fysiek sterke ploeg, uit corners. Zo werd een corner op de lat gekopt en de corner die daarop volgde was wél raak, aangezien een NEC'er vrij kon aannemen en binnenwerken: 1-1. TOP rechtte hierna echter de rug en begon zelf ook wat meer te voetballen. De gelijke stand leek de ruststand te worden, maar uit een dode spelsituatie kwam toch nog de 2-1 voor rust. Boris Pelgrum, net ingevallen, zag zijn vrije trap op de lat uiteenspatten, maar in de rebound kon Sam binnenwerken. Het slotoffensief van NEC tot aan de rust leverde niks op, waardoor met een voorsprong gerust werd.

Tweede helft
Na rust ging NEC op zoek naar de gelijkmaker, maar net als in de eerste helft kwamen ze niet door de Osse verdediging. Weer een corner was na ruim tien minuten nodig om te scoren toen de centrale verdediger van NEC vogeltjevrij binnen mocht koppen. TOP werd steeds meer vermoeid, maar leek stand te houden. Wel kreeg NEC een hele grote kans toen, nu wel uitgespeeld, de linksbuiten alleen op Mike Gloudemans af mocht gaan, maar rakelings naast schoot waar afleggen misschien een beter idee was. Voor TOP niet erg, natuurlijk, maar dat was de 2-3 tien minuutjes voor tijd wel. Een steekpass van NEC kwam via via bij de aanvaller en voorbij Mike en voor de NEC'er was het een koud kunstje om de 2-3 binnen te schieten in het lege doel. TOP probeerde het hierna wel, maar de tank was leeg. Een vervelende nederlaag, aangezien de jongens hartstikke hard gewerkt hebben. Maar tegen een ploeg als NEC moet er, met name bij dode spelsituaties, beter worden verdedigd. Volgende week Gemert D1!