Scheidsrechter

N. van Geenen

Accommodatie

Onbekend

OSS - TOP D1 heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis was een doelpunt van Vic van Houwelingen genoeg voor de 1-0 overwinning tegen het bezoekende JVC Cuijk.

Na twee 1-1 gelijke spelen tegen Margriet D1 en O.S.S.'20 D1 kreeg TOP nu JVC Cuijk op bezoek. De gasten uit Cuijk hadden nog 0 punten, maar al wel tegen twee goede ploegen gespeeld. De wedstrijd begon met twee ploegen die elkaar in evenwicht hielden. JVC Cuijk probeerde bewonderenswaardig vaak op te bouwen en ook TOP wilde het voetballend oplossen. Een zo'n situatie leidde tot de 1-0. Een bal van de keeper van JVC werd op het middenveld onderschept en kwam bij Soufyan terecht die Vic naar de goal stuurde. Vic faalde niet en schoof in de verre hoek raak: 1-0. JVC Cuijk voetbalde vervolgens aardig en het spel speelde zich af op de helft van TOP, zonder daarbij een waardeoordeel te vellen over TOP. De ploeg was gevaarlijk in de counter en had ook goede kansen op 2-0. Een keer kwam Vic eruit en gaf hij voor op Soufyan, maar van dichtbij schoot hij over. JVC Cuijk kwam tot een kans, maar uit een corner kon Thomas de bal van de lijn halen.

Tweede helft
TOP begon sterk in de tweede helft en had veel meer kunnen doen met de kansen die het kreeg, mede door de fouten in balverlies bij JVC Cuijk achterin. Zo pakte Vic een bal af van de laatste vrouw, maar vond hij de keeper op zijn weg en een andere keer schoot Soufyan te snel toen hij in kansrijke positie kwam. Aan de andere kant kwam JVC Cuijk steeds wel tot het strafschopgebied, maar tot grote kansen kwam de ploeg niet. Een keer waren ze echt gevaarlijk, maar een schuiver was een prooi voor Mike. De verdediging met Cas, Sjoerd, Stijn, Thomas en Jayden stond zowel in de eerste als tweede helft als een huis en op het middenveld wonnen Kian, Dennis en Abdel genoeg duels en de aanval met Vic, Berke en Soufyan bleef gevaarlijk in de counter. Uiteindelijk werd de 1-0 over de streep getrokken, een fraai resultaat. Speciale woorden van dank voor Nico die een hele goede wedstrijd floot en Sofian Janssen die vanuit de D2 de D1 wilde helpen en goed inviel. Volgende week wacht UDI'19 D1 in Uden en dan moet de ploeg er weer staan!