TOP D1 speelt tweede wedstrijd ook gelijk: 1-1 tegen O.S.S.'20

Scheidsrechter

Gielen, P.H.M.

Accommodatie

Onbekend

OSS – TOP D1 heeft de tweede wedstrijd van de competitie ook met een gelijkspel besloten. Op bezoek bij stadsgenoot O.S.S.’20 werd het 1-1. Thomas van Druten scoorde vanaf de penaltystip de 0-1 voor de D1 in een gelijkopgaande wedstrijd.

Na het gelijkspel vorige week in eigen huis tegen de andere stadsgenoot, Margriet, stond nu een wedstrijd op sportpark De Rusheuvel tegen O.S.S.’20 op het programma. De voorbereiding van de D1 was niet super. Om 10.30 uur zouden de spelers bij O.S.S.’20 aanwezig moeten zijn, maar van de dertien fitte spelers waren er op dat moment slechts acht op het sportpark. De laatste speler kwam tien minuten te laat rustig binnenwandelen. Na de nodige donderpreek werd het vizier op de wedstrijd gericht. Er werd gehamerd om meteen van het begin bij de les te zijn en voor de rest werden de sterke en zwakke punten van  O.S.S.’20 besproken. De warming-up werd gedaan en de wedstrijd kon beginnen!

Het zou een gelijkopgaande wedstrijd worden met O.S.S.’20 die na ongeveer vijf minuten als eerste de kans kreeg om te scoren, maar Mike redde bekwaam. Het duurde niet lang voordat TOP iets terugdeed.  Sjoerd stuurde met een goede pass Vic weg die naar binnen sneed en vervolgens binnen de beruchte lijnen neer werd gehaald: penalty.  Thomas zette zich vol vertrouwen achter de bal en schoof keurig de bal in de hoek (en aangezien de keeper bleef staan: 0-1). O.S.S. ’20 probeerde vervolgens met lange ballen de aanvallers weg te sturen, maar de verdedigers Cas, Jayden, Stijn en Sjoerd hadden overal een antwoord op en als ze dat niet hadden, dan stond Mike paraat. Aan de andere kant had TOP enkele dreigende momenten, maar het werd vaak net niet goed genoeg uitgespeeld. Jammer! De rust werd met 0-1 gehaald.

In de rust werd meteen duidelijk dat iedereen vond dat er iets te halen viel, zeker met de voorsprong en vol goede moed werd de tweede helft begonnen. Enige tijd werd de 0-1 voorsprong vastgehouden, maar na ongeveer tien minuten moest er gecapituleerd worden. De spits van O.S.S.’20 speelde zichzelf knap vrij door de bal omhoog te wippen en vervolgens schoot hij raak langs Mike: 1-1. Vervelend, maar het was niet anders. De jongens van TOP rechtten de rug, maar O.S.S.’20 zette veel druk. Dat leverde echter geen grote kansen op, op twee situaties uit een corner na. Aan de andere kant kon TOP geen vuist maken voorin. Het bleef spannend tot op het einde, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter af. Te vroeg, volgens de leiding van O.S.S.’20, maar die waren het wel vaker niet eens met de scheidsrechter die trouwens goed floot. De 1-1 was terecht en het is leuk om te zien hoe de jongens steeds beter beginnen te spelen, zelfs tegen een ploeg met veel tweedejaars zoals O.S.S.’20 en in een wedstrijd die soms wat chaotisch was, mede door de vele duels.

Volgende week wacht JVC Cuijk D1. Die ploeg heeft op dit moment 0 punten, maar heeft met NEC en Gemert al twee topploegen gehad, dus dat puntenaantal zegt niks.  Er zal weer hard gewerkt moeten worden door de mannen, maar óók gevoetbald, want TOP ging wat te vaak mee in het spel van O.S.S.’20 met de lange ballen.