Eerste verlies TOP E1 in thriller op bezoek bij Margriet: 3-2

Datum

18 april 2015 10:00

Accommodatie

Onbekend

OSS - Het eerste verlies voor de mannen van TOP E1 is een feit. Op bezoek bij RKSV Margriet E1 moest de ploeg het hoofd buigen met 3-2. Een zeer goede wedstrijd van de ploeg werd zodoende niet beloond met de drie punten, maar het biedt zeker hoop voor de toekomst.

Margriet-uit is een wedstrijd voor TOP E1 die altijd toch wel speciaal is. Al enkele jaren speelt de ploeg tegen dit team met wisselende resultaten en het is traditioneel lastig voetballen tegen Margriet dat net als TOP het voetbal voorop heeft staan. Eerder dit seizoen werd er in een oefenduel met 0-1 gewonnen bij Margriet, maar in de competitie ook met 6-2 verloren (wederom bij Margriet). Nu weer een uitwedstrijd dus. Op het zeer mooie complex van de geel-zwarte club trapten beide ploegen af op het kunstgras. Na ongeveer vijf minuten stond TOP al op achterstand. Een corner werd matig weggewerkt en uiteindelijk kon een Margrieter vrij schieten en hij liet Kaemon kansloos. Waar eerder dit seizoen na zo'n vroege achterstand de ploeg het hoofd liet hangen, bleef het team nu doorgaan. Dat valt te prijzen en toont ook aan dat de jongens mentaal ook stappen hebben gemaakt. Tien minuutjes later was het weer 1-1. Thomas zag Kian (net ingevallen) weglopen bij zijn mannetje en stuurde hem weg met een hele goede pass. Kian bleef kalm voor de keeper en schoot via de binnenkant van de paal binnen. Hierna had TOP wat meer de overhand en had het ook wat mogelijkheden. Zo kopte Thomas na een corner net niet raak en ook in de rebounds wilde de goal niet vallen. Aan de andere kant was het opletten op de counter en die werd TOP tien minuten voor rust fataal. Een mannetje van Margriet mocht ongehinderd opstomen en kon de bal meegeven aan een aanvaller die Kaemon verschalkte: 2-1. Toch was het met rust 2-2. Een vrije trap van TOP werd niet heel fijn weggewerkt door de tegenpartij en het was Vic die binnen kon schieten.

Tweede helft
In de tweede helft ontvouwde zich een schitterend schouwspel voor de toeschouwers. Er waren kansen over en weer te noteren en daarnaast speelden beide ploegen ook nog eens leuk voetbal onder leiding van een scheidsrechter die uitstekend floot. Kaemon kon een speler van Margriet met gevaar voor eigen lijf en leden afstoppen en tikte daarnaast ook nog eens een vrije trap op de lat en aan de andere kant kreeg TOP ook genoeg kansen op een (verdiende) voorsprong. De grootste kans was voor Kian. Een speler van Margriet maakte hands en voorkwam zo een goal waardoor de bal op de (denkbeeldige) stip ging. Kian scoorde, maar de penalty moest worden overgenomen omdat spelers van TOP en Margriet te snel inliepen. De tweede penalty werd gepakt door de doelman waardoor het 2-2 bleef. Het leek ook 2-2 te blijven, maar TOP kreeg het deksel op de neus. Een vrije trap van ongeveer vijftien meter werd kiezelhard in de kruising geschoten voorbij de kansloze Kaemon en het werd 3-2. TOP probeerde het nog aan de andere kant, maar de 3-3 wilde niet vallen. Zodoende sloot de ploeg af met een 3-2 nederlaag, maar gezien het vertoonde spel en de inzet mogen de jongens toch trots op zichzelf zijn. Het zat niet mee voor de ploeg, maar een zekere verslaggever weet ook dat je geluk af kan dwingen.

Muziek!
De ongeslagen status is dan wel over, maar de kampioensrace is nog zeker niet voorbij! We staan nog steeds bovenaan (op doelsaldo), maar Berghem Sport en Avanti'31 hijgen in de nek van de E1.

Schijndels weekje
TOP E1 gaat een Schijndels weekje tegemoet. In één week treft het RKSV Schijndel E1 en Avanti'31 E1. Eerst is Schijndel E1 aan de beurt. Op maandag wacht de uitwedstrijd naar de ploeg die op een achtste plaats staat. Eerder dit seizoen won TOP E1 in eigen huis met 8-1 van de ploeg. Schijndel zal dan ook wel gebrand zijn op revanche! Om 18.30 uur trappen de ploegen af.