Datum

28 maart 2015 10:00

Accommodatie

Onbekend

SCHAIJK - DAW E1-uit. Normaliter een lastige pot. De oranjehemden uit Schaijk maken het namelijk elke ploeg lastig met hard werken en bij vlagen leuk voetbal. TOP E1 moest er echter aan geloven en maakte de reis naar Schaijk. En al in de rust was de pot beslist. Met oogstrelend voetbal stond het in de rust al 0-3 voor TOP en in de tweede helft vielen er doelpuntjes over en weer: 3-6.

Met een complete ploeg kon TOP E1 op pad. Boris, die vorige week ziek was, sloot weer aan bij het team. En daar mocht de ploeg erg blij mee zijn, want hij was al snel beslissend. Na vijf minuten mocht hij een vrije trap nemen en hij krulde die fraai over de doelman in de lange hoek: 0-1. Een droomstart en TOP ging door, want enkele minuten later lag de 0-2 er al in. Vic brak door aan de zijkant en gaf voor op Gürkan die fraai de keeper omspeelde en de bal in het lege doel schoot. Nog voor rust was het 0-3 en wederom was het Boris die de goal maakte. Hij pikte een afgeslagen bal op en schoot schitterend met zijn 'zwakke' linkerbeen in de verre hoek. Aan de andere kant hielden de verdedigers de rijen gesloten en hoefde Kaemon slechts één keer in actie te komen. Een volley van een DAW'er sloeg hij fraai onder de lat vandaan.

Tweede helft
Tja, wat konden Leon en Roel in de rust nog zeggen? Het veldspel was keurig en er werd heel hard gewerkt. Het enige wat de mannen konden zeggen was dat ze zo door moesten gaan in de tweede helft. En dat deed TOP E1 dan ook. Enkele minuten na de hervatting combineerden Boris en Vic er lustig op los aan de zijkant en laatstgenoemde vond voor de goal Thomas die in twee instanties de bal in het doel kreeg. Het betekende de 0-4 en was een echte teamgoal. Toch moest TOP aan de andere kant redelijk snel een tegendoelpunt incasseren nadat een foutje achterin bij het opbouwen afgestraft werd. Maar mocht DAW nog ambities hebben om het spannend te maken, dan was die hoop enkele minuten later weer de grond in geboord. Kian pakte achterin bij DAW de bal af en gaf die aan Vic die in de eerste helft Boris met zijn zwakke linkerbeen zag scoren en dat nu zelf deed met zijn zwakke rechterbeen. (Leuk om te zien dat de jongens dat tegenwoordig ook durven en dat het ook resultaat levert!) DAW deed vervolgens iets terug en scoorde de 2-5 voordat Gürkan met een schot van afstand via de binnenkant de 2-6 scoorde. Vlak voor tijd maakte DAW nog de 3-6, maar verder kwam de ploeg niet. Zodoende heeft TOP E1 ook de vierde wedstrijd van de competitie gewonnen en gaat het met een honderd procent score aan de leiding van het klassement! De eerste helft was een genot om te zien en daarin werd het verschil gemaakt. Enig minpuntje, Leon en Roel hebben altijd wel wat te zeuren, is het feit dat in de tweede helft drie goals geïncasseerd werden. Maar voor deze keer is dat de jongens vergeven, aangezien ze keihard hebben gewerkt! Complimenten ook aan de scheidsrechter van DAW die er een hele leuke wedstrijd van maakte. Volgende week is TOP E1 vrij, maar de leiding probeert te regelen dat de wedstrijd tegen Erp E1 dan ingehaald gaat worden.