Datum

7 maart 2015 10:15

Accommodatie

Onbekend

UDEN – Voor de mannen van sv TOP E1 stond zaterdag 7 maart de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2015 op het programma. En het trof een oude bekende, want het ging op bezoek bij FC Uden E1. Eerder in het jaar speelden de teams nog tegen elkaar in de beker en toen won TOP E1 met 2-5. Uiteindelijk wonnen de TOPpers met 0-6 en zijn de voorjaarscompetitie zodoende goed begonnen!

Leon en Roel wisten van de vorige ontmoeting nog dat het toen niet zo makkelijk ging als de eindstand deed vermoeden. Wat dat betreft lag een déjà vu op de loer, want in de eerste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie trof TOP E1 HVCH E1 die het in de beker met 7-1 versloeg, maar op 3-3 bleef steken in de seizoensopener. Dat wilde natuurlijk niemand nog een keer, dus werd er even ingepeperd dat een overwinning allesbehalve vanzelfsprekend was, waarop Boris de wijze woorden sprak: “Maar we winnen altijd van FC Uden…” Dus…
Snel werd de orde hersteld en konden de jongens naar buiten voor de warming-up en ook de ouders zagen allemaal dat de koppies, zoals ze dat zeggen, ‘strak’ stonden. En na een uitstekende warming-up kon de wedstrijd beginnen.

Eerste helft

Al vanaf het eerste moment was duidelijk dat de jongens van TOP E1 er iets van wilden maken. Duels werden gewonnen en FC Uden werd vakkundig van de TOP-helft afgehouden. Aan de andere kant waren er een aantal mooi uitgespeelde kansen, maar de bal wilde op die momenten net niet vallen. Maar na ongeveer tien minuutjes viel toch de 0-1. Een vrije trap van Boris werd op het ‘pannetje’ van Vic gelegd die met een mooie kopbal de bal over de doelman zag gaan en in het net. Gesterkt door dit doelpunt gingen de jongens verder met goed voetbal, maar FC Uden was gevaarlijk met de counters. Zo moest Kaemon een keer een geweldige duik maken om de bal uit de bovenhoek te ranselen en daar slaagde hij, natuurlijk, ook in. Ook belandde een corner van FC Uden ineens op de lat, maar meer gevaarlijk werden ze niet. Aan de andere kant stond de paal een doelpunt van Kian in de weg en was Thomas twee keer niet scherp genoeg voor de goal terwijl verschillende mogelijkheden een vroege dood stierven. Desondanks werd het voor rust 0-2. Sam stoomde op, hield keurig het overzicht en gaf de bal af aan Vic die hard raak schoot. Afgetrapt werd er niet meer, want het was meteen rust. 0-2 voor in de rust is natuurlijk hartstikke mooi, maar de wedstrijd was nog lang niet gewonnen. Dat werd in de rust besproken en afgesproken werd om ook in de tweede helft te blijven spelen zoals dat in de eerste gedaan werd.

Tweede helft

De tweede helft begon iets spannender dan de eerste, want FC Uden wilde natuurlijk zo snel mogelijk de 1-2 maken. Daardoor kwam er wel veel ruimte voor de aanval van TOP, maar het duurde even voordat daar geprofiteerd van kon worden. Wederom was Vic degene die scoorde door uit een uitbraak laag in het hoekje te schieten buiten het bereik van de doelman. Hiermee was een groot deel van het verzet van FC Uden gebroken en in de resterende tijd liep de score snel op. Zo pakte Gürkan na een terugspeelbal de bal af van de keeper om 0-4 te maken en even later tekende hij met een intikker voor de 0-5. Het slotakkoord was voor Kian die met een schitterende solo een mannetje of vier passeerde voor nonchalant met buitenkant links de bal rustig in de goal te schuiven: 0-6. Aan de andere kant vielen er geen doelpunten meer. Mede door goed keeperswerk van Kaemon, maar ook de rest van de verdediging mag niet vergeten worden. Zo zullen de aanwezigen de tackle van Cas op het allerlaatste moment voordat een FC Uden-speler vrij kon uithalen zeker nog herinneren. Zes doelpunten voor en nul tegen: veel beter kan een competitie niet beginnen. Aankomende zaterdag wacht Berghem Sport E1, met wie TOP E1 na de eerdere geflatteerde nederlagen nog wel een appeltje te schillen heeft!